Kopimističko vjenčanje za mladence sklone dijeljenju datoteka

Piše: eVz/Bug.hr

Objavljeno: 09.05.2012. 17:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Bug.hr

Prvo vjenčanje po pravilima kopimizma, mlade religije bazirane na uvjerenjima o pravu dijeljenja datoteka, a koja je službeno priznata u Švedskoj, vjerovali ili ne, nije održano u Skandinaviji, već u Beogradu u sklopu SHARE konferencije, piše Bug.hr.

Mladi par, ona iz Rumunjske, a on iz Italije, vjenčao je kopimistički svećenik koji tradicionalno dolazi u crnom ogrtaču, s maskom Guya Fawkesa i službeno mu ime nije „svećenik“ već – Op.

Ceremonija je bila kratka i svečana, uz reiteraciju religijskih uvjerenja: „Širenje informacija je etički ispravno. Kopiranje i miješanje informacija priopćenih od strane druge osobe je čin uvažavanja.“, došlo je i službeno pitanje Opa: „Želite li dijeliti svoju ljubav, znanje i osjećaje sve dok te informacije postoje?“. Na ovo su mladenci odgovorili potvrdno čime je brak sklopljen.

Vjenčanje je svojim komentarom popratio i osnivač kopimizma, Isak Gerson , inače 20-godišnjak, koji je na službenim stranicama religije paru zaželio „kopiranje i miješanje DNA ćelija i stvaranje novog ljudskog bića.“.

Komentari