Pobjedite popodnevni umor ovim namirnicama

Objavljeno: 30.08.2013. 08:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Osjećate se mlitavo, umorno i ništa vam se ne da? Kunjate za radnim stolom? Ne trebate posegnuti za energetskim pićima. Pokušajte nekom od ovih namirnica, sigurno će vas preplaviti energija, piše Magazin.net.hr.

Špinat

Postoji li nešto što špinat ne može riješiti? Pun je hranjivih tvari – vlakana, vitamina K (za kosti), luteina (za oči), a neka istraživanja pokazuju da pomaže mišićima prilikom tjelovježbe. Ali u njemu ima i puno željeza, što znači da vas može "podići" kada ste umorni.

Sok od naranče

Vitamin C pomaže u proizvodnji karnitina, koji masnoće pretvara u energiju. Čaša cijeđene naranče, plus dovoljno voća i povrća (paprika, brokula, jagode) i prštat ćete od energije.

Banane

Još jedna čudotvorna namirnica puna hranjivih tvari. Banana će vas opskrbiti energijom i održati stabilnu razinu šećera u krvi.

Jaja

Proteini iz jaja, posebno oni iz bjelanjka, pomažu nam da ostanemo budni i održimo koncentraciju.

Grčki jogurt

Kremasta poslastica pružit će vam dvostruko više proteina od običnog jogurta, što će pomoći u održavanju razine energije.

Kvinoja

Ova je namirnica kod nas zanemarena, a može se nabaviti u svim dućanima zdrave hrane. Njezini kompleksni ugljikohidrati održavaju razinu šećera u krvi, što znači da vam energija neće naglo pasti.

Komentari