Špancirfest treba vaše stare, potrošene cipele

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 02.08.2013. 09:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Špancirfest priprema jedinstvenu instalaciju sastavljenu od potrošenih cipela građana.
 
Špancirfest je po mnogočemu poseban. Njegova draž, privlačnost, jedinstvenost i popularnost proizlaze iz cijelog niza različitih razloga, ali sve ih povezuje Varaždin i njegova povijesna gradska jezgra, koja je dovoljno velika da udomi sve brojne sadržaje i programe, a opet dovoljno mala da posjetitelje vabi na  - španciranje.
 
Španciranje je mnogo više od pukog hodanja ili šetanja; taj kulturološki fenomen zaslužio je vlastitu priču, koju ćemo svakako jednom ispričati. No, španciranje svakako uključuje i hodanje, a za tu osnovnu ljudsku motoričku aktivnost trebamo - cipele.
 
Ovogodišnji jubilarni 15. Špancirfest stoga će se, jednom posve neobičnom instalacijom, nakloniti našim i vašim vjernim cipelama koje su nas toliko vjerno služile u proteklih četrnaest godina (a neke sigurno i izdale koji puta).

Koliko plesova su otplesale? Koliko kiša ih je namočilo? Koliko vrućih dana osušilo? Koliko su stopala spasile od bolova, ali i koliko su žuljeva stvorile? Koliko je samo koraka učinjeno u ovih proteklih četrnaest godina? Kad bi ih sve nanizali mogla bi se obići cijela Zemlja i to nekoliko puta...
 
Stoga, ne samo Varaždince, nego i sve prijatelje Špancirfesta, kao izraz ljubavi i vjernosti prema Festivalu dobrih emocija, pozivamo da  prepuste svoje vjerne "potrošene" cipele i cipelice, čizme i štikle, sandale i gojzerice, japanke i balerinke, tenisice i natikače te ih u kutiji ostave pred  vratima Turističke zajednice grada Varaždina, Ivana Padovca 3 i to: od utorka, 06. kolovoza do petka, 09. kolovoza od 8 do 18  sati te u subotu 10. kolovoza od 9 do 15 sati.
 
Naravno, cipele se primamaju i poštom, na adresu: Turistička zajednica grada Varaždina, I. Padovca 3, 42000 Varaždin.
 
Samo da znate, cipele vam organizatori Špancirfesta nećemo vratiti, već ih obojati i od njih stvoriti jednu otkačenu, veselu, neobičnu - pravu  "špancirfestovsku"  instalaciju!

Komentari