Studenti FOI-a na svjetskom kongresu u Montrealu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 01.10.2013. 12:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Studenti Fakulteta organizacije i informatike Varaždin Neva Stopinšek i Alen Delić sudjelovat će na Svjetskom kongresu o pristupu visokom obrazovanju u Montrealu u organizaciji EAN (European Access Network), čiji je glavni cilj omogućavanje šireg pristupa visokom obrazovanju, bez obzira na spol, etničko podrijetlo, nacionalnost, dob, invaliditet, obiteljsko podrijetlo, stručnu osposobljenost ili geografsko podrijetlo.

- Problem šireg pristupa obrazovanju i potencijalno rješenje za postojeći problem loše komunikacije među zemljama jedan je od projekata kojim se nastoji zajedničkom suradnjom riješiti postojeći društveni problem. S obzirom na veličinu i važnost kongresa u svjetskim okvirima, od iznimnog nam je zadovoljstva biti dijelom zajednice koja će sudjelovati na kongresu, gdje će samo manji broj sudionika biti iz Hrvatske. Drago nam je da su upravo naše aktivnosti prepoznate kao kvaliteta koja je poželjna na kongresu. S obzirom na planirane aktivnosti, uvjereni smo kako ćemo ovime stvarati i dodatnu prepoznatljivost Fakulteta i Sveučilišta - pojasnila je Neva Stopinšek napominjući kako je sama ideja nastala kao rezultat aktivne suradnje Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i sveučilišta University of Central Florida putem koje se primarno nastoji povezati studente i omogućiti da razmjenjuju ideje i rade na zajedničkim rješenjima postojećih problema.

Inače, Alen Delić je član EAN-a i ambasador kongresa za Hrvatsku, dok je Neva Stopinšek suradnica na projektu razvoja spomenute platforme, a oni će, u okviru održavanja kongresa, održati radionicu pod nazivom "Razvoj platforme međunarodne kolaboracije studenata".

Na kongresu će, također u sklopu generalnih aktivnosti, sudjelovati i mnogi eminentni predstavnici sveučilišta i organizacija razvoja sustava edukacije iz cijeloga svijeta.

Varaždinska županija financijski je pomogla sudjelovanje ovo dvoje talentiranih studenata u Montrealu podmirujući dio troškova odlaska na kongres.

Komentari