Sve više vremena provodimo gledajući video na internetu

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 15.02.2011. 17:13

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: multimedia-stock.com

Najbrži rast bilježe YouTube i Google gdje je veći dio sadržaja i dalje besplatan, ali pažnju plijeni i uspjeh servisa Netflix koji za mjesečnu pretplatu od 10 dolara nudi gledanje filmova i serija putem, piše Wall Street Journal.

Gledanje video sadržaja preko interneta sve je popularnije, a raste i broj korisnika koji su spremni platiti za gledanje videa na internetu.

U odnosu na prošlu godinu, vrijeme koje provedemo gledajući video na internetu povećalo se za 45 posto. Broj gledatelja takvih sadržaja narastao je za 3,1 posto, a pogledali smo 28 posto više video snimaka, izvijestila je kompanija za medijska istraživanja Nielsen Holdings.

Najbrži rast bilježe YouTube i Google gdje je veći dio sadržaja i dalje besplatan, ali pažnju plijeni i uspjeh servisa Netflix koji za mjesečnu pretplatu od 10 dolara nudi gledanje cijelih filmova i serija putem interneta, piše Wall Street Journal. Ta se stranica plasirala među 10 najpopularnijih stranica s video sadržajem.

Netflix je u odnosu na prošlu godinu imao rast od 38 posto dok je YouTube pao za 2,6 posto iako ga brojka od preko osam milijarda pregleda mjesečno i dalje drži na tronu.

Komentari