U Varaždinu na mreži HT-a sufrali brzinama do 225 Mb/s

Objavljeno: 02.11.2015. 21:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Arhiva eVž

Informatičari s portala Racunalo.com na nekoliko su lokacija u gradu Varaždinu isprobali brzinu 4G mreže i uvjerili se kako su prikazane brojke vrlo često prelazile okruglih dvjesto megabita u sekundi...

HT već postiže brzine do 225 Mbit/s u Varaždinu i Zagrebu, što su trenutačno najveće brzine u mobilnoj mreži u Hrvatskoj, a uskoro će tim brzinama biti obuhvaćeni ne samo i drugi veći gradovi nego i male sredine.

Hrvatski Telekom predvodnik je trenda povećavanja pristupnih brzina u širokopojasnom internetu na hrvatskom tržištu. Iako su već dostignute vrlo visoke brzine, trend je tek u svojim začecima, s obzirom da već postojeće tehnologije omogućuju daljnji rast, a razvijaju se i nove tehnologije koje obećavaju još veće brzine za mrežu budućnosti.

Brzine korisnicima postaju sve važnije upravo iz razloga što koriste digitalne sadržaje koji su sve ‘teži’, te, osim sa svojim bližnjima,  žele sve više biti u kontaktu sa širom online zajednicom i gotovo istodobno preuzimati i dijeliti razne sadržaje.

Brzina omogućava da još brže skidaju i uploadaju dokumente (video i fotografije), uživaju veću kvalitetu HD sadržaja (gledanje ili streaming), brže skidaju pjesme te igraju online igre.
Izvor: Racunalo.com

Komentari