Učenica OŠ Kneginec Gornji Tena Kramar nastupila na "Malom kaju"

Objavljeno: 18.09.2013. 09:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U četvrtak, 12. rujna održan je u sklopu manifestacije Tjedan kajkavske kulture – Krapina 2013. 28. dječji festival "Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu", popularan "Mali kaj".

U organizaciji Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo i pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine, festival već tradicionalno okuplja najmlađe pjevače, učenike osnovnih škola i osnovnih glazbenih škola, zaljubljenike u kajkavsku popevku pružajući im priliku da pokažu svoj glazbeni talent.

Repertoar pjesama čine kajkavske popevke izvođene kroz dugi niz godina na Krapinskom festivalu, utemeljenom davne 1965. godine. Ove godine u prepunoj su dvorani izvedene 23 pjesme.

Osnovnu školu Kneginec Gornji, jedinu iz Varaždinske županije, predstavila je Tena Kramar, učenica šestog razreda. Pod mentorstvom prof. Josipa Levatića, učitelja glazbene kulture, pripremila je i izvela pjesmu Dve reči za domaju (1990.).

Male su pjevače u prepunoj festivalskoj dvorani pratili Orkestar KUD-a Ilirci, Pjevački zbor Osnovne glazbene škole Krapina i Krapinske mažoretkinje.

Oduševljenje publike uz predivne glasove mladih pjevača izazivale su i impresivne narodne nošnje u kojima su izvođači nastupali. Na kraju programa, na pozornici su se okupili svi izvođači i izveli "himnu" festivala Popevke sem slagal.

Komentari