Varaždinski XFO Fotomaraton okupio kreativce iz cijele Hrvatske

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 09.09.2013. 07:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U organizaciji Varaždinske udruge digitalnih umjetnosti, portala EducirajMe.com i Učilišta Algebra u subotu, 7. rujna, u Varaždinu su boravili fotografi iz cijele Hrvatske.

Dok je subotnje jutro bilo namijenjeno nešto klasičnijim temama za fotografiranje, Varaždinskoj priči (vezanoj uz fotografske reinterpretacije starih kazališnih plakata Varaždinskog HNK) te bilježenju promjena između starog i novog Varaždina, podnevni termini bili su namijenjeni izvlačenju kreativnosti iz autora.

Nakon predavanja o modnoj fotografiji u učilištu Algebra,  fotografi su sudjelovali u praktičnoj radionici modne fotografije.

Uz dizajnerske kreacije varaždinskih dizajnerica Ane Kraš i Sabine Sokač te uz profesionalne modele Janju Šincek i Manuelu Pušelju, dobri rezultati bili su neminovni.

Faktor X u XFo fotomaratonu bila je radionica mutagene fotografije, pri čemu su autori spajali više fotografija u jednu, spajajući različite multimedijalne tehnike.

Pobjednici su Darko Vurušić u kategorijama Modna fotografija i Stari/novi Varaždin te Srđan Vujić u kategoriji Priča iznenađenja.

Uz međusobno druženje, razmjenu iskustva, stjecanje novih znanja i povezivanje fotografa te promocije varaždinskih motiva diljem Hrvatske, fotografe očekuju i izlaganja snimljenih radova u suradnji s Galerijskim centrom Varaždin.

Kako doznajemo, iz udruge VUDU, nastavljaju s novim multimedijalnim projektima.

Komentari