VIDEO: Jurica Šinko i njegov tim razvili novu računalnu igru, igrači ih ocjenjuju

Objavljeno: 20.10.2015. 19:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Foto: Goran Božak

Jurica Šinko te njegov tim neumorno rade u informatičkoj tvrtki „Kupi Key“, o čemu smo već pisali (vidi ovdje). Sa širenjem poduzeća prvi put je lansirana i zahtjevnija računalna igra ShipLord za ljubitelje igara preživljavanja, avanture i akcije.

Igra se trenutno nalazi na Greenlight servisu koji omogućuje razvojnim timovima da postave svoje igre koje su još u procesu razvoja ili pred krajem razvoja. Radi se o platformi za zabavu Steam koja omogućuje igranje i stvaranje novih igara te umrežavanje igrača, a postaje slična društvenim mrežama.

Na toj zajednici će igrači odlučivati žele li igrati navedenu igru te sudjeluju u predlaganju novih mogućnosti putem komentara kako bi zajedno sa razvojnim timom doprinijeli stvaranju najboljeg doživljaja.

- Nakon što igra uđe u top 100 igara koje se trenutno nalaze na Greenlightu, Steam zajedno sa razvojnim timom omogućuje da igra postane dostupna na platformi za preuzimanje. Trenutni rezultati su zadovoljavajući, korisnici nam daju pozitivne komentare te se nadamo da bi kroz tjedan dana mogli dostići dovoljan broj glasova da bi ušli u top 100 igara, rekao je Jurica Šinko, direktor tvrtke Kupi Key iz Lepoglave.

ShipLord je igra s radnjom u svemiru u kojoj igrač izbjegava asteroide te pokušava prikupiti dovoljan broj energije. Na temelju prikupljene energije dobiva medalje od kojih svaka nosi određen broj bodova za nadogradnju s kojima može nadograđivati brod i njegove sustave.

- U igri postoji 15 razina s različitim težinama. - Igra je relativno jednostavna, ali s druge strane nije baš lagana te se od igrača očekuju dobri refleksi i vještine što naravno ne znači da se i početnici ne mogu okušati iako će im biti potrebno nešto više vremena za svladavanje nekih razina, dodao je Šinko.

Za igru se može glasovati sve dok se ne sakupi dovoljan broj glasova od zajednice pa nema vremensko ograničenje, a za glasovanje je potrebno imati otvoren profil na Stream platformi na ovom linku

Očekivanja mladih informatičkih stručnjaka su velika:

- Smatramo da smo sa igrom ShipLord pokrili sve važne aspekte igre kao što su interaktivni izbornici sa postavkama, nadogradnjama, otključavanjem dodatnog sadržaja, preko 100 modela asteroida, detaljnim grafikama i okruženjem svemira, modeli planeta u visokoj rezoluciji, zanimljivim "boss fightevima". Očekujemo i velik broj zadovoljnih korisnika, zaključio je Šinko.

Pogledajte o čemu je riječ:

Komentari