Youtube korisnicima donosi podršku za 48 i 60 FPS-a

Objavljeno: 28.06.2014. 16:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Youtube

Na VidConu, najvećoj američkoj konferenciji koja se bavi online video sadržajem, Youtube je predstavio nekoliko novosti koje će biti implementirane u taj najpopularniji video servis.

Najveća novost je da će uskoro na servisu biti dodana podrška za postavljanje video sadržaja s 60 sličica u sekundi. Također, bit će dodana i podrška za video sadržaj s 48 sličica u sekundi. Na taj način korisnicima će snimke iz igara izgledati baš onako kakvima ih vide osobe koje su igrale i snimile svoju igru, javlja Bug.hr

Od ostalih predstavljenih novosti u Youtubeu, treba istaknuti aplikaciju YouTube Creator Studio (trenutačno dostupna za Android uređaje, a uskoro stiže i iOS) koja korisnicima omogućava pregled analitičkih podataka i upravljanje video sadržajem na njihovom Youtube kanalu.

Korisnici će moći zatražiti minimalnu donaciju od svojih fanova (funkcionalnost po uzoru na crowdfunding servise kao što je Kickstarter) koja se kreće u rasponu od 1 do 500 $. Dodana je biblioteka raznih besplatnih zvukova koji nisu vezani nikakvim autorskim pravima i mogu se slobodno postaviti u bilo koji video.

Korisnici, koji to žele, moći će predložiti vlastiti prijevod i vlastite titlove za video sadržaj nekog drugog korisnika (''fan subtitle'').

Komentari