Varaždin za djecu

U Dječjem odmaralištu Varaždin ove će godine boravit više od 1.000 djece

Objavljeno: 15.08.2023. 17:52

Zadnja izmjena: 15.08.2023. 18:00

Dječje odmaralište 'Varaždin' na Rabu, u kojem djeca ljetuju proteklih 70-ak godina, u ovoj sezoni, koja će potrajati do sredine rujna, kroz 21 smjenu primit će više od 1.000 djece i njihovih roditelja.

Kako su izvijestili iz Grada Varaždina, u dječjem odmaralištu ostvarit će se ove sezone oko 5.900 noćenja, i to kroz programe Škole u prirodi, ljetovanja djece predškolske dobi, rehabilitacijskog ljetovanja, kampa sviranja gitare, kampa sporta, ljetovanja djece socijalne kategorije.  Ove godine odmaralište će ugostit će i djecu iz Češke (OŠ Brno). Programi se provode u četverodnevnim, petodnevnim i osmodnevnim terminima, a u svim terminima smještajni kapaciteti su popunjeni.

 - Varaždinsko dječje odmaralište je vrijednost koju nastojimo sačuvati, ali i unaprijediti za još mnoge generacije mladih Varaždinaca i druge grupe djece 
koje na taj način mogu osjetiti draž organiziranog ljetovanja na našem prekrasnom Jadranu - poručio je zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, koji je ovih dana obišao to ljetovalište.

Ove godine suradnja na programima realizirana je s ukupno 12 osnovnih škola, 11 dječjih vrtića, Centrom za socijalnu skrb Varaždin,  Centrom za odgoj i obrazovanje T. Špoljar, Centrom za odgoj i obrazovanje Čakovec, Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec, Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, sportskim klubovima i Radionicom sviranja gitare, navode iz Grada.

Komentari