loš kišni vikend na cestama

Za lančani sudar u Optujskoj kriv je 24-godišnjak koji se nije držao razmaka - ozlijeđena 37-godišnja putnica

Objavljeno: 18.09.2017. 19:23

Zadnja izmjena: 18.09.2017. 19:23

Foto: Arhiva

Kišni vikend na našim cestama donio je ukupno čak 14 prometnih nesreća u kojima je ozlijeđeno 7 osoba. Najteža nesreća zbila se u Butkovcu, a u tri nesreće kumovao je alkohol za volanom.

Tako je jučer - desetak minuta iza ponoći - 25-godišnjakinja pod utjecajem 1,07 promila alkohola u krvi prilikom pogrešnog isparkiravanja u rikverc udarila u vozilo 30-godišnjaka koji se također nepropisno kretao u rikverc. Stradao je 46-godišnji suputnik pripite vozačice. U pripitom je stanju bio i 23-godišnji vozač koji je jučer oko 2.20 u Optujskoj ulici - pod utjecajem 0,97 promila u krvi - sletio van kolnika i udario autom u drvo. 

Loš običaj nedovoljnog razmaka

Dvije su se nesreće dogodilo zbog već standardnog nedržanja razmaka. Tako je u petak oko 8.30 u Varaždinskoj ulici u Ivancu 40-godišnji vozač teretnjaka udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega upravljao 34-godišnjak. Vozač osobnog vozila žalio se na bolove glave, ali je odbio ponuđenu medicinsku pomoć te izjavio da će je zatražiti sam. Sličan se sudar dogodio u Optujskoj ulici, o čemu smo već bili izvijestili.

>> FOTO: Prometna nesreća u Optujskoj ulici - jedna osoba ozlijeđena

Nesreću je izazvao 24-godišnji vozač koji je zbog nedovoljnog razmaka udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 29-godišnjak koji se zaustavio radi nailaska na kolonu vozila ispred sebe. Od siline udara, udareno je vozilo odbačeno unaprijed te prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 77-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 37-godišnja putnica iz vozila 29-godišnjaka. 

>> FOTO: Prometna nesreća u Varaždinu kod Kućanske rampe

Pola stupa palo na cestu

Jučer oko 13 sati, na raskrižju ulice Brigade Braće Radić i Đurđice Danić u Vrbanovcu, 53-godišnja državljanka Slovenije nije propustila vozilo s pravom prednosti kojim je upravljao 42-godišnjak i koji je u nesreći zadobio ozljede.

Dvoje je ljudi ozlijeđeno u nesreći koja se dogodila jučer oko 16.30 sati na županijskoj cesti u Butkovcu. Izazvao ju je 75-godišnji vozač koji je izgubio kontrolu nad vozilom u oštrom lijevom zavoju, produžio ravno na travnatu površinu i prednjim dijelom vozila udario u betonski električni stup. Od siline udara betonski stup je pukao na visini od otprilike 3 metra od tla, nakon čega je gornja polovica stupa sa žicama pala na županijsku cestu i onemogućila neometano odvijanje prometa. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i 72-godišnja putnica iz vozila.

Komentari