Astronomske jamčevine: Pripuz ništa prema Patafti i Brumenima

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 24.10.2014. 08:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Predsjednik uprave tvrke Cezar koji je trećeoptuženi u aferi Agram, Petar Pripuz za svoju slobodu ponudio je milijun eura, a kako piše Index on ne ulazi u pet najvećih uplaćenih jamčevina u povijesti hrvatskog pravosuđa. U prvih pet ušla su trojica varaždinskih poduzetnika.

Prvo mjesto drži bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, a drugo i treće mjesto drže varaždinski poduzetnici.

Davor Patafta sa svojih 12 milijuna kuna uplaćene jamčevine 2011. godine sve do dolaska Sanadera bio je apsolutni rekorder. Pataftini odvjetnici ponudili su deset milijuna kuna u mjenicama te još dva milijuna kuna u gotovini. Teretilo ga se da je zajedno s gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom oštetio grad Varaždin za 29 milijuna kuna.

Poduzetnik Hrvoje Brumen branio se sa slobode uplativši iznos od čak 11,3 milijuna kuna. Njegov otac osumnjičen u istom slučaju morao je platiti jamčevinu od 10 milijuna kuna. Zajedno je obitelj Brumen uplatila iznos od 21,3 milijuna kuna. Jamčevina je predana u nekretninama. Obitelj Brumen DORH je teretio za aferu Stanoing vezan za prijevare oko prodaje stanova.

Među deset najviše uplaćenih jamčevina ulaze i Miroslav Bunić te Ivan Čehok.

Miroslav Bunić čelnik tvrtke Zagorje Tehnobeton pušten je da se brani sa slobode uz jamčevinu od četiri milijuna kuna. Jamčevinu u mjenicama za Bunića dalo je Zagorje - Tehnobeton. Uhićen je zajedno s gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom i njegovim zamjenikom Zlatkom Horvatom.

Bivši gradonačelnik Varaždina platio je 2,6 milijuna kuna . Sud je prihvatio njegovu jamčevinu koja se sastojala od hipoteke na obiteljsku kuću u Varaždinu i na zemljište na kojem je obiteljska kuća njegove majke te 110 tisuća kuna u gotovini.

Iza Čehoka, 11. mjesto drži Narcisa Huljev. Platila je 2,6 milijuna kuna u mjenicama u zamjenu za obranu sa slobode. Teretilo ju se zajedno s Pataftom i Čehokom da je oštetila grad Varaždin za 29 milijuna kuna.

Izvor: Index.hr

Komentari