Dan sigurnijeg interneta u Osnovnoj školi Veliki Bukovec

Objavljeno: 09.02.2011. 09:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

I Osnovna škola Veliki Bukovec pridružila se aktivnostima koje je započela i provodi zajednica Suradnici u učenju www.ucitelji.hr pod nazivom Sigurniji internet za djecu.

Na satovima razrednih odjela svih razreda tijekom veljače se obrađuje tema sigurnosti na internetu prilagođena uzrastu djece. Mnogobrojni se materijali mogu pronaći na internetskim stranicama Portala za sigurnost i zaštitu na internetu, Nacionalnog CERT-a, Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, Hrabrog telefona te niza domaćih i stranih udruga koje se bave sigurnošću na internetu.

Osim tih zajedničkih aktivnosti, učenice osmog razreda izradile su niz kvizova u kojima poučavaju svoje vršnjake kako se ponašati na internetu, što učiniti kad se nađete u situaciji da vas netko uznemirava ili primate neželjenu poštu, kako biti siguran na Facebooku i slično. Njihovi radovi mogu se pogledati na web stranicama Osnovne škole Veliki Bukovec.

Govoreći o sigurnosti na internetu, učenice su, zajedno sa svojom mentoricom Lidijom Kralj, začetnicom cijele akcije, sudjelovale u emisiji Hrvatskoga radija Stigla je pošta, u emisiji eHrvatska te vijestima Nove TV.

U sklopu akcije Sigurniji internet za djecu na zagrebačkom je Zrinjevcu 5. veljače održano predstavljanje aktivnosti vezanih uz ovu temu na kojemu je bila i Osnovna škola Veliki Bukovec te OŠ Tučepi – dvije škole koje svojim aktivnostima promiču svijest o potrebi sveobuhvatnog informiranja i educiranja javnosti o ovoj izuzetno važnoj temi.

Istodobno se na školskoj televiziji u bukovečkoj školi prikazuju obrazovni sadržaji vezani uz temu sigurnosti djece na internetu, a za roditelje i odrasle osobe kojima je sigurnost online važna, 25. veljače 2011. godine će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Mladen Kerstner“ u Ludbregu održati predavanje Sigurniji internet za djecu.

Inače, Dan sigurnijeg interneta obilježava se 8. veljače.


Komentari