O poplavama u Županiji danas razgovarali svi načelnici i gradonačelnici

Objavljeno: 19.09.2014. 12:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Danas je, 19. rujna, održan sastanak svih načelnika i gradonačelnika s područja Varaždinske županije na temu "Obveze gradskih i općinskih povjerenstava u slučaju elementarne nepogode".

Osim velikog broja lokalnih dužnosnika sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije mr.sc.Tomislav Jarmić i predsjednik Povjerenstva za procjenu šteta od elementarne nepogoda Varaždinske županije Zlatko Pukšić.

Zamjenik župana je obrazložio sazivanje ovog sastanka.

- Sazvali smo ovaj sastanak kako bismo pojasnili načelnicima i gradonačelnicima iz cijele županije proceduru proglašenja elementarnih nepogoda i samog sustava prijavljivanja šteta što nam je vrlo važno kako bismo sanirali bar određeni dio štete koji naši ljudi imaju uslijed poplava. Međutim, poplave nisu jedine koje nam prijete, jer imamo primjerice i klizišta i suše i tuče, tako da smatramo ovaj sastanak jako korisnim jer procedure koje propisuje Državno povjerenstvo su vrlo zahtjevne i u samoj proceduri nema nitko pravo na grešku. A procedura počinje prijavama od strane Općinskih ili Gradskih povjerenstava, nakon toga slijedi Županijsko povjerenstvo i eventualno proglašenje elementarne nepogode od strane župana. Nakon proglašenja za koje je moguće da će uslijediti kroz pet do deset dana svaka će Općina ili Grad u kojem su zabilježene štete morati prijaviti specificirane štete kako bi se išlo dalje prema Državnom povjerenstvu – rekao je zamjenik župana Alen Kišić i najavio da će u idućih desetak dana Varaždinska županija sazvati još jedan sastanak na ovu temu na koji će ovog puta biti pozvani svi predsjednici gradskih ili općinskih povjerenstava za procjenu šteta, a izlagači će biti predstavnici Državnog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Naime, u Županiji tako žele na najbolji način prezentirati svu moguću proceduru kako bi se u cijelom sustavu ispoštovalo sve traženo te kako bi oštećeni građani uspjeli nadoknaditi što veći dio svojih šteta.

Komentari