Problemi stanara 4. mjesnog odbora

Dimnjačarske usluge, deratizacija i parkiranje samo su neki od izazova stanara 4. mjesnog odbora, kažu iz HDZ-a

Objavljeno: 17.02.2017. 13:31

Zadnja izmjena: 19.02.2017. 19:11

Foto: Vedrana Duić Loparić

Nezadovoljni  brojem dimnjačarskih usluga, plaćanjem deratizacije, ali i problematikom parkiranja u POS- ovom naselju, članovi 4. Temeljnog ogranka HDZ-a danas su održali konferenciju za medije na kojoj su iznijeli osnovne probleme stanara.

Dejan Žmuk, kao član HDZ-a, ali i predstavnik stanara u jednoj od zgrada postavio je pitanje Gradu "zašto je donio pravilnik o dimnjačarskoj službi koji nije na istoj frekvenciji s koncesijom". Kako kaže, prema novom pravilniku iz listopada 2015. broj izlazaka dimnjačara smanjuje se na  dvije kontrole dimnjaka i jedno čišćenje, a neki predstavnici stanara ističu da dimnjačari dolaze i po šest puta i to sve o trošku stanara. Pitaju se zašto grad nije pričekao da koncesija istekne jer kako kaže Žmuk sada je situacija takva da su se "dimnjačari našli u neobranom grožđu."

Drugo pitanje koje Žmuk postavlja je "zašto novac stanara ne vrijedi jednako kao i novac onih koji žive u kućama"-  jer kako kaže, stanari i plaćaju redovnu preventivnu deratizaciju, iako je zakonom određeno da ju plaća Grad.   

Damir Habijan osvrnuo se na problematiku parkiranja i postavio pitanje zašto nije izgrađen parking kod Ulice Marije Jurić Zagorke. Kako kaže, očita je namjena bila da se naprave parkirna mjesta za stanare, a ne da tamo bude travnjak. Tome, kako kaže, svjedoče i putevi koji ne vode nikud, nego na travnatu površinu te postavlja pitanje - "ako su stanari platili parkirno mjesto plaćanjem stana, zašto to nije izvedeno, gdje je zapelo te gdje je završio novac".

Predsjednik IV. Temeljnog ogranka HDZ-a Robert Puja rekao je kako su ova pitanja raspravljenja na Vijeću 4. mjesnog odbora, te koncenzusom svih stranaka poslani prema strukturama Grada, uz pitanje o postavljanju uspornika prometa, kojeg je radi povećanog prometa zbog Sveučilišta Sjever potrebno postaviti zbog zaštite stanara, posebice djece. Ono što ih još očekuje, kako kažu, je rasprava po pitanju ambrozije te podsjećanje mjerodavnih na pravovremenu reakciju.

Komentari