Tjedan cjeloživotnog učenja u varaždinskom CISOK-u

Objavljeno: 25.09.2014. 12:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

U Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Varaždin tijekom Tjedna cjeloživotnog učenja, od 29. rujna do 5. listopada, održat će se razne aktivnosti.

Tako će se već 29. rujna u 13 sati održati radionica "Neka tvoj izbor bude Moj izbor". Radionica je namijenjena učenicima završnih razreda osnovnih škola, koji će, uz pomoć računalnog programa profesionalnog usmjeravanja "Moj izbor", izvršiti samoprocjenu vlastitih profesionalnih interesa te se informirati o različitim zanimanjima. Uz pomoć stručnih savjetnica, razmotrit će uvjete upisa u željenu srednju školu te sva ostala pitanja i nedoumice vezane uz donošenje odluke o tome koju srednju školu upisati.

U utorak, 30. rujna, s početkom u 13 sati, slijedi radionica "Dobro je učiti – dobro!", namijenjena učenicima prvih razreda srednjih škola. Učenici će tijekom radionice imati priliku naučiti što znači kvalitetno učiti, koje metode učenja primjenjivati za koju vrstu gradiva te kako razlučiti važno od nevažnog. Učenici će također sudjelovati u raspravi o tome ima li razlike u načinima učenja tijekom osnovne i srednje škole i tijekom fakulteta, a bit će riječi i o važnosti cjeloživotnog učenja.

"Stjecanje građanskih kompetencija za uključivanje mladih nezaposlenih osoba u rad na jačanju civilnoga društva" naziv je radionice koja će se održati 30. rujna u 15:30 sati. Cilj prezentacije je informirati mlade nezaposlene osobe o načinu funkcioniranja udruga te prikazati kako rad udruga doprinosi dobrobiti zajednice. Prezentaciju će održati Ana Cecelja, voditeljica Programa JAKO za Varaždinsku županiju.

Radionica "JA poduzetnik/ca?" održat će se 1. listopada u 16:30 sati, a namijenjena je potencijalnim i postojećim poduzetnicima koji žele preispitati svoju odluku o bavljenju poduzetništvom.

Radionica "Učim o sebi – kako pobijediti tremu?" održat će se 2. listopada u 16:30 sati. Radionica je namijenjena osobama koje žele naučiti kako pobijediti tremu i kako se uspješnije snalaziti u situacijama koje izazivaju tremu (ispit, razgovor za posao, javni nastup, itd.)

Učenicima nižih razreda osnovnih škola namijenjena je radionica "Učim o zanimanjima", koja će se održati 3. listopada u 12:00 sati. Učenici će kroz zabavan kviz znanja imati priliku upoznati različita zanimanja, a samim time se i bolje pripremiti za donošenje odluke o odabiru vlastitog zanimanja.

Sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno, a prijaviti se možete na broj telefona 042 302 179, e-mail: [email protected] ili osobno na adresi CISOK-a Varaždin - Ulica Ivana Kukuljevića 12.

Komentari