dunavska regija

eTV: Cesarec o Udruženju gospodarskih komora Podunavlja: " Inovacije, nove tehnologije i školovanje osnova su razvoja"

Objavljeno: 14.10.2016. 10:30

Zadnja izmjena: 14.10.2016. 10:52

Foto: Sonja Ognjenović

Opća skupština Udruženja gospodarskih komora Podunavlja održava sastala se u HGK Županijskoj komori Varaždin. Prvi radni dan, koji je bio jučer, obuhvaćao je tehničke i programske teme vezane uz sam rad Udruženja, dok je današnji sastanak usmjeren na prioritetna područja i ulogu komora u Strategiji Europske unije za dunavsku regiju.

Cesarec je također objasnio da su prednosti udruženja gospodarskih komora odražene u tehnologiji, tehnici, znanju, inovacijama, a smatra i da je gospodarstvo u boljem položaju nego je to bilo.

- Apsolutno je u boljem položaju, jer puno ovisi o tome u kakvom ste okruženju. Svjetsko okruženje nam momentalno ide na ruku, ali se moramo pripremiti za vremena kad to neće biti tako, a moramo se pripremiti i shvatiti da su inovacije, nove tehnologije i školovanje osnova razvoja.

Jučer su tako izabrali novog predsjednika, tajnika te su razgovarali o tome koje nove članice uzeti, a dotakli su se i nekih statutarnih problema, objasnio je Čedomil Cesarec, predsjednik Županijske gospodarske komore.

Što se tiče podunavskih komora, na sastanku se govorilo o tome kako da na najbolji način iskoriste tu asocijaciju.

- Dogovorili je projekt koji smo kandidirali prije otprilike godinu dana, za dualno obrazovanje. Srž projekta je u tome da iskustva koja imaju Njemačka i Austrija prenosimo na ostale zemlje - kazao je Cesarec.

 

Komentari