istraživanje za rujan

Samo 1% pretraživača stanova odabire grad Varaždin

Objavljeno: 03.10.2016. 14:25

Zadnja izmjena: 03.10.2016. 15:07

Prema analizi koju je načinio Njuškalo.hr, u proteklih je godinu dana (rujan 2015/2016) došlo do blagog porasta cijena nekretnina u Hrvatskoj.

No, unatoč tom trendu, u našoj županiji je općenito došlo do pada cijena nekretnina od 1,93%, pa je tako prosječna cijena nekretnine u našoj županiji 714 eura po četvornom metru. Podsjetimo se da je prošli mjesec cijena nekretnina u našoj županiji iznosila jedan euro više. Prosječne su cijene pale i na razini grada - s 942 eura prošloga rujna (930 prošlog mjeseca), cijena kvadrata se snizila na 928 eura.

Rast cijena stanova u Varaždinu i županiji

U cijeloj je zemlji došlo do laganog porasta cijene stanova, a tome je najviše pridonijelo povećanje cijene kvadrata na moru i u Varaždinskoj županiji. Grad Varaždin sada je osmi grad u zemlji po pretraživanju stanova na Njuškalu, s udjelom od 1% (Zagreb je prvi s 49%). Uglavnom možemo opet zaključiti kako je sada dosta povoljno vrijeme za kupnju nekretnina u Varaždinu i županiji, ali možda dolaze bolji dani i za one koji u našim krajevima pokušavaju prodati stan.

>> Iznadprosječan pad cijena nekretnina u Varaždinskoj županiji - evo kolike su cijene kvadrata

 

Komentari