U Ludbregu uručeni certifikati obiteljskim gospodarstvima

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 17.07.2013. 19:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Na Gradskoj tržnici Ludbreg, danas 17. srpnja, uručeni su certifikati obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja vrše prodaju svojih vlastitih proizvoda na ovoj tržnici.

Certifikate je dobilo devet obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a uručio ih je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

– Ponosan sam da i mi u Ludbregu imamo tržnicu i želja nam je da tržnica radi svaki dan, da se ovdje svakodnevno kupuje voće, povrće, sir, mlijeko, svi proizvodi sa sela i da su to onda zaista proizvodi iz našega kraja – rekao je Bilić.

Uz certifikate, predstavnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava dobili su i prigodne poklone, pregače i kape, koje im je predao predsjednik Udruge hrvatskih tržnica Niko Pervan

– Drago mi je vidjeti da ovdje ima devet predstavnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava jer i mnoge velike tržnice nemaju toliko. Ovo je autentičan dokaz da su proizvodi domaći, da su ih proizvele vrijedne ruke ovoga kraja. Uvijek rado poručujem, kupujmo hrvatsko, kupujmo zdravo, domaće. – poručio je Pervan.

 Uručivanje certifikata o proizvodnji voća i povrća te još ponekih proizvoda sastavni je dio projekta promicanja domaće poljoprivredne proizvodnje te prodaje voća i povrća garantiranog teritorijalnog porijekla. Cjelokupni projekt je pokrenula Udruga hrvatskih tržnica (UHT) i Zajednica udruga hrvatskih povrćara još 2006. godine s ciljem označavanja povrćarskih kultura proizvedenih na području Republike Hrvatske, a koje se izravno na ovlaštenim tržnicama nude potrošačima. Projektom se želi očuvati i poticati tradicionalni način direktnog plasmana domaćih i kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda od proizvođača do krajnjeg potrošača, te se na taj način isticati važnost očuvanja i unapređenja hrvatskog ruralnog prostora. Također je cilj stjecanje povjerenja kupaca u domaće, svježe i zdravo voće i povrće koje na tržnici nude certificirana obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Izvor: Ludbreg.hr

Komentari