ispovijest čistačice autobusa

DRUGA STRANA PRIČE: Kondomi, korišteni ulošci, tamponi samo su jedan dio priče s čim se susreću čistačice autobusa

Objavljeno: 22.08.2017. 12:59

Zadnja izmjena: 22.08.2017. 15:10

Foto: arhiva

Potaknuti komentarima u kakvom se stanju nalaze naši autobusi, ali i sve učestalijih prometnih nesreća koje su se dogodile u posljednje vrijeme uspjeli smo doznati i drugu stranu priče. Naime, ogorčena čitateljica koja je sezonski čistila autobuse ispričala nam je što je sve doživjela i na što je dnevno nailazila čisteći ih.

Poslala nam je i fotografiju za koju kaže da je snimljena nakon što je jedan autobus odvezao djecu u školu.

'Ne bacaju smeće u koš'

Na fotografiji je vidljiva poveća hrpa boca, papirića i različitog smeća. U svakom autobusu nalazi se koš za smeće, međutim djeca ga jednostavno ignoriraju i lakše im je bacati iza ili ispod sjedala.

- Dan nakon izleta autobus je došao u praonu, a kada ono iza sjedala rabljeni higijenski ulošci, kondomi, tamponi, pa čak i prljavi veš! Ali tu nije kraj, upaljačima se pale zavjese i sjedala, a trgaju se i zasloni. Stvarno morate imati dobar želudac da ponekad očistite autobus i drugi dan opet sve iz početka. - priča nam čitateljica i nadodaje kako je svjedočila i otiscima đonova na staklu, psihičkom maltretiranju vozača od strane putnika, ponajviše srednjoškolaca.

'Radimo u 3 smjene'

Prema njenim riječima, svake godine se prosvjeduje kako su karte skupe, a nitko se ne pita što se zapravo događa. 

- Svi jako dobro znamo da nemamo nove autobuse. Imamo kakve imamo, ali zar je potrebno još više ih uništavati? Svjesna sam da je situacija takva da neki roditelji nemaju novaca za kartu, a kako onda djeca imaju za alkohol i cigarete koje dnevno ostavljaju iza sebe po sjedalima?, pita se ogorčena čitateljica.

Autobusi se svaki dan čiste, a čistačice rade u tri smjene.

- Svi bismo se htjeli voziti u čistim busevima. Onda vas molim da se prestane s uništavanjem imovine, bacanjem smeća, lijepljenjem žvakaća i paljenjem zavjesa. Htjela bih i da se zapitate, biste li voljeli da vam se djeca ponašaju tako i u vlastitom autu? - rekla je za kraj naša čitateljica.

Komentari