"Ekipa koja vodi Varteks upropastila je Levi's"

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 16.03.2011. 16:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

Novomarofčani još uvijek ne znaju hoće li se mijenjati urbanistički plan uređenja njihova naselja, kako bi se zemljište namijenjeno gradnji sportsko-rekreacijskog centra prenamijenilo u zonu gospodarske namjene. Povod izmjeni plana namjera je varaždinskog Varteksa da proizvodnju preseli u Novi Marof, za što mu treba zemljište iza postojećeg pogona Levi'sa, ali bi u tu moguću zonu mogao doći i bilo koji drugi investitor, ima li bolju ponudu. No, novomarofski gradski vijećnici dva su sata raspravljali o tome treba li ili ne industrijska zona u naselju, a na kraju nisu ništa zaključili.

Gradonačelnik Darko Hrenić upoznao ih je s dosadašnjim poduzetim pripremnim aktivnostima veznima uz izmjene plana. Tako je pribavljeno mišljenje Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu, Osnovne škole Novi Marof i stav zbora građana.

– Na zboru građana bilo je svega 45 ljudi, a 27 ih je bilo protiv izmjena plana. Iznenadilo me što je tako palo zanimanje građana za jednu tako veliku stvar. Predlažem vam da odlučite da se ide u izmjene plana, jer, ne budemo li išli u to, zatvorili smo vrata jednoj vrlo mogućoj investiciji, ali i svima ostalima koje bi mogle doći. Ovdje nisu u pitanju HDZ, HNS ili bilo koja druga stranka, ovdje je u pitanju budućnost Novoga Marofa – kazao je Hrenić vijećnicima i izazvao reakcije hadezeovaca i haesesovaca.

– Varteks, kao potencijalni investitor, piše nam da još pregovara s Varaždinom. To mu je "falinga" – rekao je predsjednik Vijeća Zdravko Maltar (HDZ). Zlatko Meštrić (HSS) smatra da se ne bi trebalo ići u izmjene plana, već da se napravi projektno rješenje gradskog trga i sportskog parka.

– Dolaskom vodeće strukture Varteksa i u Levi's, ta je tvrtka upropaštena. Gospodi iz Varteksa predlažem da prodaju svojih 230.000 četvornih metara i neka si kupe zemljište u našoj postojećoj poslovnoj zoni. Ako žele razvijati proizvodnju, neka otvore vrata postojećeg pogona, dobrodošli su – kazao je Meštrić. Mario Košćak (HNS) rekao je, pak, da je zbog ovakva gledanja na investicije Novi Marof tu gdje jest, gospodarstva nema, a obrti se gase.

– Nemoj nam ti iz Oštrica gurati industrijsku zonu u središte Novog Marofa – reagirao je Meštrić. Zvonimir Puškadija (HDZ). Rekao je da je ista ekipa koja vodi Varteks zatvorila Levi's, a 270 ljudi dobilo je otkaz

Komentari