Suradnja s Rumunjskom

eTV: Rumunjski veleposlanik posjetio Varaždin: "Veselim se zajedničkoj suradnji"

Objavljeno: 06.02.2017. 13:49

Zadnja izmjena: 06.02.2017. 13:52

Rumunjski veleposlanik Constantin Mihail Grigorie posjetio je Varaždin te otvorio mogućnost za daljnu suradnju Varaždina i rumunjskog grada Oradea.

Tema razgovora bili su gospodarstvo, obrazovanje i općenito situacija u Varaždinu i Varaždinskoj županiji. Raspravljali su o smjeru daljnje suradnje, sličnostima s Rumunjskom, ali i rumunjskom iskustvu u automobilskoj industriji, odnosno Dacia automobilima. - Možda bi bilo dobro za Hrvatsku da i mi nešto tako slično radimo ovdje. -ističe Štromar.

Uskoro će i službeno potpisati Sporazum o suradnji, a ideja je svakako i posjetiti Rumunjsku. Kako veleposlanik dolazi iz županije, odnosno grada od kojih 300 tisuća stanovnika,  pronašli su dosta zajedničkih tema.  Nakon posjeta gradonačelniku i županu, veleposlanik još planira posjetiti Sveučilište Sjever te Hrvatsku gospodarsku komoru sve s ciljem povezivanja Varaždina i lokalnih jedinica u Rumunjskoj, konkretno Varaždina i grada Oradea.

U cilju dobre daljnje suradnje, župan Štromar zahvalio je veleposlaniku na dolasku te mu poklonio originalan dar, bučino ulje.

Komentari