Grad traži novog koncesionara za varaždinske "buseke"

Objavljeno: 13.01.2011. 14:18

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

Varaždinsko Gradsko vijeće prihvatilo je odluku o namjeri davanja koncesije za prijevoz putnika u javnom prometu na području Grada Varaždina.

Natječaj za novog koncesionara postat će važeći s danom objave u Narodnim novinama, a rok za predaju i otvaranje ponuda je 30 dana nakon formalnog objavljivanja natječaja.

Koncesiju za tzv. varaždinske "buseke" dobiti će najpovoljniji ponuđač, odnosno onaj koji ponudi najnižu cijenu vozne karte. Jedan od kriterija biti će i koji će ponuđač tražiti najmanji iznos subvencije od strane Grada Varaždina.

Najpovoljniji ponuđač koncesiju će dobiti na deset godina s tim da neće morati platiti nikakvu koncesijsku naknadu.

"Buseki" će voziti na pet unaprijed definiranih linija na kojima se već obavljao javni prijevoz, a u Gradu se nadaju kako će se za vožnju "busekom" odlučivati sve veći broj građana.

- Služiti se uslugom javnog gradskog prijevoza znači ujedno i imati manju brigu oko pronalaženja parkinga, uštedjeti na troškovima goriva, kao i umanjiti efekt ispuštanja štetnih plinova i zagađivanja okoliša - poručuju iz Grada.

Inače, javni gradski prijevoz trenutno obavlja tvrtka Autobusni promet, no oni su za obavljanje te djelatnosti dobili tek privremenu dozvolu.

Pročelnik za komunal, Marijan Bakulić nedavno je upozorio kako je moguće da se na natječaj ne javi nitko, što bi dodatno zakompliciralo pitanje javnog gradskog prijevoza u gradu.


Komentari