počinje humanitarna akcija

eTV: Pomozite obiteljima koje su ostale bez krova nad glavom u nedavnoj eksploziji u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno: 21.12.2016. 13:42

Zadnja izmjena: 21.12.2016. 20:26

Grad Varaždinske Toplice i Zajednica sportskih udruga grada pokrenule su humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za izgradnju novog stambenog objekta obiteljima Stupalo-Matkun i Grdašić koje su u nedavnoj eksploziji izgubili svoj krov nad glavom.

Govoreći na današnjoj presici gradonačelnica Goranka Štefanić je pozvala sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima izdvoje pomoć za ove dvije obitelji. 

– Građani Varaždinskih Toplica uvijek su imali "veliko srce" i osjećaj da trebaju pomoći svojim sugrađanima, ali i drugima, kada se netko nađe u nevolji. A upravo su se obitelji Stupalo-Matkun i Grdašić, ne svojom krivnjom, našle u zaista velikim životnim problemima za čije im je rješenje potrebna pomoć svih nas – izjavila je Štefanić na presici, dodajući da je potrebno prikupiti više od milijuna kuna i da akcija traje narednih 90 dana.

Ivica Mihalić, tajnik Zajednice sportskih udruga, naglasio je da su potaknuti nesrećom koja je zadesila ove obitelji, a posebno sudbinom osmogodišnjeg nogometaša Vanje Stupala. 

'Krov ti poklopi sav tvoj život'

Na presici su se pojavili i predstavnici obitelji kojima je eksplozija odnijela stanove i sve stvari koje su tamo imali.

- Ne znam kako bih vam to opisala - vratiš se s posla i vidiš da nema više kuće. U sekundi ostaneš bez ičega - krov ti poklopi sav tvoj život. - izjavila je Petra Stupalo, jedva susprežući suze, ali našavši riječi da zahvali gradu i obitelji koja im je ustupila kuću na korištenje.

- Otišao sam do apoteke po lijekove, dobio sam poziv da mi se kuća ruši. Vratio sam se na brzinu, ušao u svoje dvorište i išao odmah otkopavati svoju mamu ispod cigle. Ostao sam bez svog doma i bez mame koja je nepokretna ležala u bolničkom krevetu. Bila je još živa kad smo je izvukli, ali je preminula u bolnici. - iznio je svoje potresno svjedočanstvo Marijan Grdašić.

Broj žiro računa otvorenog u Zagrebačkoj banci na koji možete poslati novčani prilog i pomoći unesrećenim ljudima je HR9123600001501982816.

 

 

Komentari