Maja Grba Bujević u Varaždinu

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu o medicinarima na biciklima: „Varaždin me podsjetio na London“

Objavljeno: 25.08.2016. 18:03

Zadnja izmjena: 25.08.2016. 19:30

Foto: Nikola Horvat

Povodom akcije „Hitna medicinska služba na bicikilima“, koja traje za vrijeme Špancirfesta, pod nazivom „Tradicija nas određuje – Varaždin grad bicikala“, Varaždin je danas posjetila ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević sa suradnicima.

Dočekali su je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec, pročelnica UO za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Varaždinske županije Ruža Jelovac i rukovoditeljica Uprave za stručne poslove Zavoda Jasminka Begić. Održali su sastanak o preventivnim programima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije - edukacija stanovništva iz hitne medicine.

– Već sam mnogo puta rekla da sam izvanredno zadovoljna radom Županijskog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županijer jer otkako su osnovani, pokazuju puno napretka i inicijativa. Varaždin me podsjetio na London, koji od 2000. godine ima takvu službu na biciklima. – rekla je tom prilikom ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.

Nadodala je da uz postojeće timove u redovnoj službi postoje i oni koji su stalno među ljudima: – U tako velikom broju ljudi i ovom muvingu nije sigurno lako doći do nekoga kome treba naša pomoć. Sigurna sam da su i građani zadovoljni.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec istaknuo je da su „hitnjaci“ tu kako bi se educiralo stanovništvo i gosti koji dolaze, ali i intervenirali ako je ptorebno: – Nažalost, bila je jedna teža intervencija – lom ruke, no sve bilo riješeno do dolaska hitne s vozilom, tako da su postigli pun pogodak.

Grba Bujević obišla je lokacije HZHM na Špancirfestu u Ulici Janka Draškovića, razgovarala s timom hitne medicinska služba na biciklima i sudjelovala u njihovom zajedničkom prolasku ulicama na kojima se odvija program Špancirfesta.

Komentari