jutro nakon

eTV: Habek iznerviran pitanjem o ostavci, krivi mu svi drugi, o Biliću ni riječ

Objavljeno: 05.06.2017. 10:52

Zadnja izmjena: 05.06.2017. 15:03

Foto: Luka Šalamun

Na današnjoj konferenciji za medije Mario Habek, predsjednik ŽO SDP-a, komentirao je rezultate lokalnih izbora, svoj položaj unutar stranke, ali i da li planira dati ostavku. Na konferenciji su sudjelovali Željko Posavec, Hrvoje Kovač, Žarko Rodeš i Mario Klapša.

>>eTV: Habek se ne može sjetiti 5 projekata koje je ostvario, dogurao do drugog, a onda...

Dan nakon lokalnih izbora, kada je jutro pametnije od noći, Mario Habek odlučio je javno progovoriti što se događalo unutar stranke za vrijeme izbora.

- Osuđujem sve one kritičare iz naše stranke koji su i prije izbora, ali i unutar ova dva kruga iskoristili energiju na kritiziranje kako stranačkog vodstva, tako i naših kolegica i kolega koji su bili kandidati. - kaže Mario Habek

Da trzavice nisu bile samo na lokalnoj razini, Habek nadodaje, da se ista situacija događala i na nacionalnoj razini za koju smatra da nije dobar način i kako se time šteti stranci. Na naše pitanje kako komentira to što članovi SDP-a smatraju da se nije dovoljno angažirao.

- Pa to je njihovo mišljenje. - bio je kratak Habek.

Nakon čega smo ga upitali za komentar na Bilićevu izjavu kako nije dovoljno samo mahati crvenom zastavom.

- Ne mogu to komentirati. - ponovno je Habek bio kratak.

Tražili smo i odgovor na pitanje planira li dati ostavku.

- Čekamo unutar stranačke izbore, nismo imali kandidata za župana, nema ni razloga da dajem ostavku, nisam se bavio koalicijom, bavio sam se kampanjom, a ne tko radi više, a tko manje.- rekao je Mario Habek. 

Osvrnuo se i na Kišićev jučerašnji poraz rekao je kako su birači izabrali Čehoka svojom voljom, ovim putem mu čestitao, ali i nadodao kako će Kišić i dalje uživati svu njegovu potporu.

Svoj uspjeh komentirao je Željko Posavec, novi načelnik Općine Petrijanec, koji je nakon dugog niza godina vladavine HDZ-a uspio pobijediti svog protukandidata Vladimira Kurečića.

- Zahvaljujem se svojim sugrađanima koju su me prepoznali kao kvalitetnog kandidata, imamo većinu u općinskom vijeću. Kampanja je bila kvalitetno odrađena i na taj način uspio sam prezentirati mene kao osobu koja može pomoći Općini Petrijanec.- rekao je Željko Posavec.

Habek je za kraj poručio kako smatra uspjehom osvajanjem istog broja vijećnika u svim općinama i gradovima kao i prije četiri godine, te vjeruje da će u narednih četiri godine uspijeti stranku pripremiti za neke veće izazove i još bolji rezultat .

 

Rezultati ankete

Podržavate li koaliciju HNS-a i HDZ-a?

Da

22%

Ne

70%

Ne znam

8%

Komentari