HDZ podsjetio na rad svojih županijskih vijećnika u prošle 4 godine - očekuju da će ih uskoro imati više

Objavljeno: 20.04.2017. 11:09

Zadnja izmjena: 20.04.2017. 11:11

Na današnjoj presici u stranačkim prostorijama HDZ je načinio retrospekciju rada svojih 10 vijećnika u županijskoj skupštini te podsjetio na svoje prijedloge koje su tamo iznosili - i one usvojene i one odbačene.

Prema riječima županijskog šefa HDZ-a Anđelka Stričaka oni su se bili opredijelili za konstruktivni pristup i predložili niz inicijativa, od kojih je - između ostalog - spomenuo pravo na besplatan prijevoz na redovnim autobusnim linijama osoba starijih od 65 godina i umirovljenika, zatim osnivanje regionalnog studija HRT-a Sjeverozapad te odluku o pravu na besplatne udžbenike za učenike osnovnih i srednjih škola.

Na pitanje o prijedlozima HDZ-a koji su odbačeni, Stričak je odgovorio da mu je najviše žao projekta Aglomeracije i dnevne bolnice.

- U više navrata postavili smo pitanje provedbe projekta aglomeracija Varaždin, trenutno najvažnijeg projekta na području županije, kojeg je župan na odlasku g. Štromar uspio upropastiti. Često smo ga dobronamjerno upućivali da se ugleda na svog kolegu Matiju Posavca. - izjavio je Stričak, koji je ujedno na naše pitanje o očekivanjima na lokalnim izborima izjavio kako očekuju još više svojih vijećnika u županijskoj skupštini.

Komentari