Novim interdisciplinarnim kurikulumima na Gospodarskoj školi pripremiti učenike za tržište rada

Objavljeno: 23.11.2015. 14:34

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 12:51

Foto: FOTO: Siniša Sović

U Županijskoj palači u ponedjeljak je predstavljen projekt Heureka Gospodarske škole Varaždin. Naime, tim projektom kreirat će se kurikulumi interdisciplinarnih fakultativnih predmeta matematike i geografije u kojima će se integrirati sadržaji tih predmeta s informatikom.

Riječ je o EU projektu u vrijednosti od 1.169.000 kuna, a nositelj je varaždinska Gospodarska škola. Partneri su Fakultet organizacije i informatike, Prva gimnazija Split i Hoteljersko - turistička škola u Zagrebu.

Naime, projekt se provodi u sklopu poziva za dodjelu bespovratnih EU sredstava Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini.

- Riječ je o najbolje ocijenjenom projektu i on može biti primjer ostalim školama - rekla je ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Katica Kalodjera Novak.

Nastavnici će tako biti educirani u području izrade kurikuluma i u području definiranja ishoda učenja te u korištenju alata za e- učenje i adekvatnih softvera. Kreirat će se kurikulumi interdisciplinarnih fakultativnih predmeta matematike i geografije u kojima će se integrirati sadržaji tih predmeta s informatikom. Također, kreirat će se kurikulum fakultativnog predmeta informatike koji će uvažiti navedena istraživanja i temeljiti sadržaj kurikuluma na savladavanju programskih jezika. Za izvođenje predmeta izradit će se i nastavnički priručnici te nastavni materijali za učenike u sustavu za e-učenje. Osigurat će se potporni mehanizmi za učenike u nepovoljnom položaju. Svi fakultativni predmeti temeljiti će se na ishodima učenja, a škole će biti opremljene za izvođenje takve nastave.

- Planiramo nabaviti interaktivne ploče i konkretno primjenjivat će se 3D alati za učenje. Projekt će se provoditi 12 mjeseci, a osim što je cilj napraviti tri nova kurikuluma, važno je da če učenici učiti moderne konkretne pristupe učenju i tako će biti spremni za tržište rada. Važno je da će im znanje koje steknu na novim predmetima poslužiti kasnije u životu - rekla je voditeljica projekta Ivana Špoljarić.

Gospodarskoj školi ovo je već osmi projekt Europske Unije, a u pripremi imaju još projekata.

- Važno je se naši profesori dodatno educiraju, napreduju, no mnogo i rade. Vjerujem da će ih Ministarstvo nagraditi - zaključila je Kalodjera Novak.

Komentari