SDP-ovci ne miruju

Što je Davor Bernardić radio kod Dubravka Bilića?

Objavljeno: 21.01.2016. 10:56

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 10:16

Unutarstranački izbori u SDP-u sve su bliže i prema svemu sudeći trećeg kandidata neće biti. Borba za mjesto predsjednika odvijat će se između dosadašnjeg šefa Zorana Milanovića i pretendenta na njegovu funkciju, Zlatka Komadine. Lokalni SDP-ovci, s područja Varaždinske županije, uglavnom će ostati „vjerni“ Zoranu Milanoviću, ali naravno, ne svi...

Vjeran Radelić, smijenjeni predsjednik varaždinskog gradskog SDP-a, otvoreno je podržao Zlatka Komadinu, kojega će podržati i dio njemu „vjernog“ članstva. Trenutno glavno pitanje je, međutim, koga će podržati Dubravko Bilić. Ludbreški gradonačelnik i bivši saborski zastupnik jedini je, naime, od istaknutih lokalnih SDP-ovaca koji se o tome još uvijek nije javno očitovao.

>>Milanović ili Komadina? Saznali smo koga podržavaju vodeći SDP-ovci u županiji

S druge strane, prilično je indikativno što ga je tijekom prošlog tjedna, kako doznajemo, posjetioDavor Bernardić – čelnik zagrebačkog SDP-a te, uz bivšeg ministra Rajka Ostojića, jedan od trenutno glavnih Milanovićevih unutarstranačkih protivnika. Bilić, međutim, za eVaraždin kaže da su samo popili kavu, obavili jedno TV snimanje, a o kandidatima navodno uopće nisu razgovarali.

- Nismo raspravljali o tome za koga treba glasovati. Izbori nisu raspisani te kandidata još nema. Nije poznato hoće li biti jedan kandidat, njih petero ili sedmero. Tako da je o tome još rano govoriti – rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru.

U kuloarima se, međutim, može čuti da je ludbreški gradonačelnik nezadovoljan postupcima trenutnog vrha svoje stranke u Varaždinskoj županiji, ponajviše iz razloga što je imao veće ambicije na proteklim parlamentarnim izborima.

Kao deseti na kandidacijskoj listi novi mandat „ni u snu“ nije mogao ostvariti, a da mu je do toga vjerojatno bilo stalo, svjedoči i njegov pokušaj personalizirane kampanje za koju nije imao podršku županijskog vrha. 

Komentari