Varaždinski Reformisti predstavili svoj program rada za Vijeća mjesnih odbora

Objavljeno: 26.08.2015. 14:13

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: NS Reformisti

Varaždinski Reformisti na današnjoj su konferenciji za medije predstavili predsjednike i potpredsjednike Vijeća mjesnih odbora iz svojih redova te novi način rada i funkcioniranja mjesnih odbora.

Narodna stranka - Reformisti iznijeli su svoje viđenje na koji način bi Mjesni odbori u gradu Varaždinu trebali funkcionirati te naveli nekoliko prijedloga kako to postići.

- Ovo je pozitivan i konstruktivan prijedlog prvenstveno prema Gradu Varaždinu, gradonačelniku i stručnim službama grada, ali i prema svim strankama i koalicijama koje su na izborima dobile povjerenje građana. Sa svima očekujmo dobru i kvalitetnu suradnju u interesu naših građana - naglasila je predsjednica Gradske organizacije Reformista  Varaždin Natalija Martinčević.

Neki od prijedloga Reformista su izrada akata nužnih za pravovaljani rad Vijeća mjesnih odbora usklađenih sa Statutom grada i drugim važećim aktima. Zatim održavanje redovnih sjednica Vijeća mjesnih odbora najmanje jednom u 45 dana, a po potrebi i češće. Reforisti ističu da je važna i koordinacija s gradonačelnikom i stručnim službama grada najmanje jednom u 60 dana.

Da bi bili na usluzi građanima, vrata mjesnih odbora trebala bi biti otvorena pa Reformisti predlažu dežurstva, dostupnost informaicja preko internetskih stranica Grada Varaždina, kao i otvaranje Facebook stranice za svaki mjesni odbor. Prostor mjesnih odbora davao bi se na korištenje udrugama, društvima i organizacijama prema unaprijed dogovorenim terminima. Reformisti se zalažu i za pravovremenu izrada programa, projekata i proračuna za mjesne odbore, a na današnjoj konferenciji za medije predstavili su i svoje projekte za mjesne odbore.  

Saša Novoselec, potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin Narodne stranke – REFORMISTI prezentirao je projekt  prijave obnove i uređenja dječjih igrališta po Mjesnim odborima na EU fondove.

- Već se nekoliko godina unazad raspisuju isti Javni pozivi preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, gdje se nudi mogućnost sufinanciranja projekata i do 90%. Grad Varaždin se do sada nije javio ni na jedan navedeni natječaj, stoga smo sastavili i pripremili projekt  u prvoj fazi za 5 gradskih igrališta Grada Varaždina, ukupne vrijednosti projekta 750.000,00 kn. Kako u proračunu grada postoje sredstva koja mogu koristiti Mjesni odbori za sufinanciranje projekata grad neće ni osjetiti ali će ih najviše osjetiti naša djeca svakog dana na novim igralištima - zaključio je Novoselec.

Mirko Šemiga, koordinator predsjednika i potpredsjednika Vijeća mjesnih odbora Grada Varaždina Narodne stranke – REFORMISTI istaknuo je da u svakom mjesnom odboru postoji niz hitnih intervencija od strane komunalnih i ostalih službi Grada Varaždina. Konkretno, to su košnja ambrozije, sanacija cesta po mjesnim odborima i ostale manje intervencije koje ne iziskuju veća financijska sredstva.

- Želimo ovim putem pozvati gradonačelnika i gradske službe na drugačiji pristup prema potrebama i zahtjevima mjesnih odbora kao i vijećnike u mjesnim odborima bez obzira na stranačku pripadnost na punu suradnju. Građanima želimo naglasiti da će u našim slučajevima mjesni odbori biti instanca preko koje mogu utjecati na rješavanje komunalnih, prometnih i ostalih problema s kojima se suočavaju na području mjesnih odbora. Otvoreni smo za prijedloge i ideje, naročito za one okrenute održivom razvoju i ostalim razvojnim mogućnostima naše sredine - naglasio je Šemiga.

Komentari