3.HNL Istok: Međimurci na varaždinski pogon bolji od Varaždina

Objavljeno: 18.04.2015. 19:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ivan Tomašković

Nogometaši Varaždina i Međimurja na stadionu Varteksa odigrali su susjedski derbi u sklopu 23. kola 3.HNL Istok, a slavili su Međimurci 4:1.

Poveli su gosti preko Marka Marciuša u 30. minuti, a pet minuta kasnije isti je igrač povisio na 2:0. Tri minute prije kraja Varaždinci su smanjili preko Luke Ivanovića te se tim rezultatom otišlo na odmor.

U drugo poluvrijeme varaždinski nogometaši su ušli s velikom željom da izjednače, no susret je otišao na drugu stranu. U 56. minuti Patrik Tuđan zaradio je drugi žuti karton te je pocrvenio. Bez obzira na igrača manje, nogometaši Miljenka Mumleka su se dobro nosili s Međimurcima.

Ipak gosti su iskoristili igrača više i stigli do uvjerljive pobjede. U 71. minuti Daniel Vuković zabio je treći gol za Međimurje, a četiri minute kasnije Mario Sačer.

- Utakmica je odigrana na vrlo visokom nivou i zaslužili smo tri boda. Varaždin je mlada ekipa koja se vrlo dobro nosila s nama i nisu zaslužili tako visok poraz - rekao je napadač Međimurja, Mario Sačer koji se afirmirao u Varaždinu.

Trener domaćih Miljenko Mumlek bio je zadovoljan igrom svoje ekipe.

- Gledatelji su mogli uživati u dobrom nogometu. Igrali smo vrlo dobro, no ponovo smo se sami pobijedili. Presjekao nas je crveni karton i držim da Tuđan to nije to zaslužio - rekao je Mumlek koji razočaran cjelokupnom situacijom oko kluba.

- Sve ću napraviti da iz svojih igrača izvučem maksimum, no ako netko želi klub otpremiti u stečaj, neka ga otpremi. Samo se mora znati da trenutno u prvom sastavu igraju petorica vrlo nadarenih kadeta i ako se sve raspadne, otići će cijela generacija rođenih 1998. godine. Baš ta generacija može nas ponovo odvesti gdje nam je mjesto. Ako se sve raspadne, otići će i oni - zaključio je Mumlek.

Istaknimo da su boje crveno - crnih branila čak osamorica bivših igrača Varaždina, a dirigentsku palicu ima bivši pomoćni trener seniora Varaždina, Mario Kovačević.

Komentari