FOTO: Koka uz briljantne Golubić i Poljak stigla do remija protiv Trešnjevke

Objavljeno: 28.11.2015. 19:02

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 11:30

Foto: FOTO: Nikola Kokotec

Rukometašice Koke u subotu su u dvorani na Dravi odigrale susret 11. kola Hrvatske rukometne lige za žene i upisale prvi ovosezonski remi, odigravši s rukometašicama Trešnjevke 27:27.

Na početku susreta prednost od jednog do dva zgoditka bila je na strani gošći, no u 10. minuti Ines Domjan poravnala je na 5:5. U nastavku prvog dijela Varaždinke su diktirale tempo i od 23. do 26. minute serijom 4:0 prešle su u vodstvo od 16:12. Do kraja prvog poluvremena povećale su svoju prednost i na odmor otišle s pet golova razlike (19:14).

Ipak, kratka klupa domaćih rukometašica u drugom dijelu učinila je svoje. Do 38. minute varaždinske rukometašice održavale su plus četiri, no kasnije je uslijedio pad u njihovoj igri pa su gošće u 45. izjednačile na 23:23. U samom finišu susreta Zagrepčanke su cijelo vrijeme imale plus jedan, a susret je na kraju završio podjelom bodova 27:27.

- Nemamo dugu klupu i to je naš hendikep ove sezone. Cijelo vrijeme igra samo pet igračica i kad su cure bile svježe imali smo i vodstvo. Zbog umora u drugom dijelu prosuli smo prednost, no jako mi je žao što nismo stigli do punog plijena - rekao je trener Koke, Vladimir Canjuga. 

Najraspoloženija u domaćim redovima bila je Anita Poljak s devet postignutih golova.

- Nemamo dosta igračica kako bi se mi vanjske igračice malo odmorile, a malo su nas i suci zakinuli u današnjem susretu. Šteta što nismo stigle do pobjede, koju smo i zaslužile - rekla je Poljak. 

Briljirala je i Janja Golubić, bivša vratarka Trešnjevke, koja je skupila čak 17 obrana.

- Branila sam nekoliko sezona u Trešnjevci i sigurno je prednost što poznajem neke igračice, no poznaju one i mene tako da nisam bila u prednosti nad njima. Velika je šteta što nismo stigle do pete prvenstvene pobjede - zaključila je Golubić. 

Varaždinske rukometašice u sljedećem kolu odlaze u goste Umažankama.

 

Komentari