Varaždin preokretom do pobjede

Pretkolo Kupa Hrvatske: Slavonija – Varaždin 2:3 (1:0)

Objavljeno: 23.08.2016. 19:48

Zadnja izmjena: 23.08.2016. 19:49

Ambiciozni NK Varaždin plesao je na rubu eliminacije u slavonskom selu Soljani, nedaleko Županje. Protiv člana Prve županijske lige Vukovarsko-srijemske, uspjeli su doći do pobjede i to nakon što su gubili 2:0.

Domaća Slavonija, pojačana za ovu utakmicu sa Babićem i Budimirom iz Osijeka te malim Pavličićem iz Cibalije, krenula je u utakmicu vrlo motivirano. Bez imalo kompleksa suprotstavili su se, po imenima, „prvoligaškom“ Varaždinu i umalo napravili iznenađenje. Poveli su u 20. minuti. Nakon toga je Oštrek promašio dvije velike prilike, a to su domaći znali kazniti pa su iz sumnjivog jedanaesterca u 62. minuti povisili na 2:0.

Nekoliko minuta kasnije dosuđen je jedanaesterac i za Varaždince, ali je Režić promašio i bacio svoje suigrače u očaj. Sve je mirisalo na senzaciju, međutim stvar je spasio Josip Golubar sa tri gola u zadnjih deset minuta. Prvo je u 80. minuti smanjio na 2:1 udarcem sa 20 metara. Samo pet minuta kasnije poravnao je na 2:2 nakon centaršuta s desne strane i udarca glavom, a onda je u 89. minuti, iz novog jedanaesterca, trećeg na utakmici, donio pobjedu svojoj momčadi.

- Naravno da ne mogu biti zadovoljan kad smo morali strijepiti do zadnje minute, makar sam bio uvjeren da ćemo na kraju pobijediti. Slavonija je za ovu utakmicu angažirala tri prvoligaška igrača, došli su pet dana prije ove tekme i odradili dva treninga. Bili su izuzetno napaljeni, ali unatoč tome nismo trebali doći u ovakvu situaciju. Protiv ovakvog protivnika treba samo više mirnoće i koncentracije – rekao je poslije utakmice Miljenko Mumlek.

Varaždin je nastupio u sljedećem sastavu: Galoši, Conjar, Ćelić, Režić, Srpak, Jagačić (od 15. Šestak), Šafarić, Oštrek, Vuk, Marić (od 65. Modrić), Golubar.

Prvo kolo Kupa na rasporedu je 21. rujna, a postoji velika mogućnost da Varaždin za protivnika dobije jednu prvoligašku momčad.

Komentari