VIDEO: Leon Benko u debiju za Sarajevo postigao dva gola i postao ljubimac navijača

Objavljeno: 01.03.2015. 13:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: FK Sarajevo

Bivši igrač Varteksa Leon Benko u velikom stilu debitirao je za FK Sarajevo, postigavši dva pogotka...

Sarajevo je 16. kolu bosanskohercegovačke Premijer lige gostovalo kod Zvijezde iz Gradačca i pobijedilo 3:0.

Benko je svoj prvi pogodak u službenom nastupu postigao u 22. minuti, pogodivši nakon ubačaja iz kornera.

"Točku na i" stavio je u 78. minuti prekrasnim lobom.

 

- Fenomenalno je što smo osvojili sva tri boda, to je bio prioritet. Pripremali smo se na dobrim terenima, a danas kada smo vidjeli teren mislili smo da se utakmica neće ni odigrati. Karakter je na kraju presudio, svaka čast ekipi, dobro smo se borili. Navijači su opet bili naš 12 igrač. Drago mi je zbog golova, drago mi je zbog ekipe što je pobijedila - rekao je Benko za Radiosarajevo.ba

Istaknimo da je varaždinski nogometaš u Sarajevo stigao u rujnu prošle godine, a pravo nastupa za klub iz Koševa dobio prije mjesec i pol dana.

Razlog je bio spor s njegovim bivšim klubom kineskim Dalianom kojeg je napustio jer mjesecima nije primao plaću. Kinezi su na Benkov bijeg odgovorili suspenzijom, a igrač se zbog neispunjavanja poslodavčevih obaveza obratio FIFA-i, koja je nakon mjeseci čekanja riješila spor u njegovu korist.

Podsjetimo, Benko je svoju nogometnu karijeru započeo u Varteksu, a u bijelo plavom - dresu za seniorski sastav debitirao je 2003. godine. Tri godine kasnije otišao je njemački 1. FC Nürnberg, a igrao je i za belgijske klubove Standard i Kortrijk te je branio boje Slaven Belupa, Rijeke, saudijskog Al Faisalya i kineskog Daliana. U svojoj karijeri zabio je 78 golova, a u dresu Vatrenih skupio je četiri nastupa.

 

Komentari