Slijedi vrhunac sezone

Vidovec pobjedom nad Borovom osigurao prvu ligu, u srijedu spektakl sa PPD Zagreb

Objavljeno: 11.04.2016. 10:02

Foto: RK Vidovec

Rukometaši Vidovca u subotu su ugostili Borovo, u sklopu 19. kola 2. HRL Sjever, nakon prošlotjednog poraza u Čakovcu (prvog u sezoni).

Subotnja utakmica bila je prigoda za popravak u prvenstvu, gdje su vodeći na tablici, a utakmica je poslužial i za uigravanje i pripremu za sportski spektakl, utakmicu godine u Vidovcu, četvrtfinale rukometnog kupa protiv rukometaša Zagreba.

U susret s Borovom Vidovec je ušao kao izraziti favorit, a vrlo rano u utakmici domaći su to i potvrdili, predvođeni najiskusnijim trojcem Turković, Dobovičnik, Jeftić. Na poluvrijeme je Vidovec otišao s prednošću od pet pogodaka (17:12), a u nastavak ulazi serijom 7:2, odlazi na 10 golova prednosti, a trener Senečić mogao je odmoriti „udarne snage“ te prigodu pružili mlađim igračima.

U ovom susretu zaigrali su tako gotovo svi igrači Vidovca, nezaustavljiv je bio „topnik“ Damir Turković, s osam golova, Dobovičnik je dodao šest, Jeftić pet, a Borna Horenec četiri pogodka. U redovima gostiju Igor Franić postiže sedam golova.

Konačan rezultat glasio je 33:26, što je ujedno i matematička potvrda ulaska rukometaša Vidovca u 1. HRL.

Tri kola prije kraja Vidovec je i dalje vodeći na tablici, s 22 boda, bod manje ima Garešnica, a na trećem i četvrtom mjestu su Čakovec i Ivančica, koji zaostaju šest bodova. Kako dva klupa idu u rang više, Vidovec je ovom pobjedom i matematički osigurao prvu ligu, jer ima bolji omjer i s Čakovcem i Ivančicom.

No, prvenstvo nije nipošto gotovo, za Vidovec tek sada slijedi vrhunac sezone, jer dolazi jedna od najvećih utakmica u povijesti vidovečkog rukometa, četvrtfinale kupa i dolazak velikog PPD Zagreba.

Veselin Vujović i njegova „trupa“ pune dvorane i oduševljavaju gdje god se pojave, a tako će sigurno biti i u Vidovcu, mjestu koje živi rukomet.

Bit će to sjajna prigoda da Vidovec pozdravi i hrvatske reprezentativce, „junaka“ Ivan Stevanovića, ali i Šebetića, Pavlovića, Mandalinića.

Utakmica protiv Zagreba na rasporedu je u srijedu u 19 sati, a u redovima RK Vidovec spremni su za ovaj nov organizacijski i natjecateljski izazov.

Komentari