Rezultat ankete: Marin Bosilj - najpozitivniji čelnik lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 14.10.2015. 09:56

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 11:22

Foto: ilustracija

U posljednjoj anketi upitali smo građane koji su od domaćih političara na njih ostavili najbolji dojam. Moguće je bilo glasovati za sve čelnike lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji – župana, gradonačelnike i načelnike, a anketa je trajala 24 sata.

U konkurenciji od 29 političara, na prvom mjestu, s više od petine svih glasova nalazi se načelnik Općine Sveti Ilija Marin Bosilj (HDZ) s 20.7 posto glasova, od 1.604 glasa. Putem kratkog telefonskog razgovora rezultat je komentirao riječima:

- Iznenadili su me rezultati ankete jer dolazim iz male općine te nisam dugo načelnik i poznat poput drugih koji imaju više mandata, možda su to građani prepoznali kao prednost. Moj je moto inače rad, rad, rad te u konačnici rezultati.

>>ANKETA (24h) Oni vode županiju, gradove i općine, a na vas je najbolji dojam ostavio...

Dodao je i kako je u Sv. Iliji trenutno naglasak na brojnim kapitalnim ulaganjima te izgradnji infrastrukture, a brojem projekata premašuju i veće općine i gradove.

- Do kraja godine planiramo realizirati projekt energetske učinkovitosti općinske zgrade, završiti izgradnju nogostupa, urediti ulice, obaviti rekonstrukciju društvenog doma i dječjeg vrtića, kao i otvaranje školske dvorane u vrijednosti od 6 milijuna kuna. Cilj je i što prije završiti katastarske izmjene za 5 milijuna kuna, izgraditi školu i dvoranu te utemeljiti sustav kanalizacije, rekao je Bosilj.

Drugi je gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač (HDZ), s 18.7% glasova. Na trećem mjestu nalazi se Goran Kaniški, načelnik Općine Gornji Kneginec (HDZ) s 9.2% glasova. Na taj način vodeća trojka iz stranke HDZ ostvarila je 48.6 % svih glasova.

Na četvrtom mjestu nalazi se Bruno Hranić (HDZ) s 5.1% glasova, načelnik općine Vidovec. Na petom mjestu s 4.6% nalazi se Predrag Štromar (HNS), aktualni župan Varaždinske županije, a iza njega Zvonko Šamec (HNS), načelnik općine Trnovec Bartolovečki s 4.2% vaših glasova.

Ostali kandidati uglavnom su ostvarili glasove u rasponu od 1 do 3 postotna poena: Stjepan Krobot iz HSS-a (0.1%), načelnik općine Breznica, zatim Martin Oreški, načelnik Klenovnika (HNS) s 0.2% te Zvonko Hlebar s 0.3% iz HNS-a, općina Veliki Bukovec. 

Komentari