123 tisuće kuna za aktivnosti Roma u OŠ Petrijanec i Sveti Đurđ

Objavljeno: 19.02.2015. 13:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i ove školske godine donijelo je odluku o sufinanciranju programa dodatnih aktivnosti za učenike pripadnike romske nacionalne manjine u osnovnim školama Petrijanec i Sveti Đurđ za poboljšanje obrazovanja učenika pripadnika romske nacionalne manjine.

Dodijeljena sredstva, u iznosu većem od 123 tisuće kuna pomoći će školama u sufinanciranju programa dodatnih aktivnosti za Rome.

Osnovnoj školi Petrijanec odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 85.000,00 kuna, dok je Osnovnoj školi Sveti Đurđ odobreno 38.606,91 kuna, s ciljem izvođenja programa aktivnosti nakon nastave za učenike romske manjine.

Ministarstvo osigurava ova sredstva u okviru provođenja programa Razvoj odgojno-obrazovnog sustava, kao dio provedbe Nacionalnog programa za Rome i Akcijskog plana Desetljeća za uključivanje Roma.

Također, i Varaždinska županija je u Proračunu za 2015. godinu osigurala isti iznos za pomoć školama u sufinanciranju programa dodatnih aktivnosti za Rome, a za ukupne potrebe učenika pripadnika romske nacionalne manjine u Županijskom proračunu osigurano je 350 tisuća kuna.

Komentari