za lakše studentske dane

FOTO 41 student iz Općine Trnovec Bartolovečki danas je potpisao ugovor o stipendiranju

Objavljeno: 16.12.2017. 13:17

Zadnja izmjena: 16.12.2017. 13:20

41 student s područja Općine Trnovec Bartolovečki potpisali su danas ugovore o stipendiranju za što je u proračunu Općine za ovu akademsku godinu osigurano oko 200 tisuća kuna.

Riječ je o 13 stipendija za nadarene studente koji su stipendiju dobili zahvaljujući odličnim rezultatima u dosadašnjem dijelu studiranja, a glavni kriterij za dobivanje te stipendije bio je prosjek ocjena iznad 4.

Osim po programu za nadarene podijeljeno je i 28 stipendija po socijalnom programu unutar kojeg su stipendiju dobila četiri studenata druge godine diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija, a jednu stipendiju dobila je studentica prve godine diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija.

Petnaest stipendija podijeljeno je studentima viših godina sveučilišnih, preddiplomskih i integriranih te stručnih studija, dok je studentima prve godine sveučilišnih, preddiplomskih i integriranih te stručnih studija podijeljeno osam stipendija.

Oni koji studiraju u Varaždinskoj ili Međimurskoj županiji dobivat će stipendiju u iznosu od 300 kuna, a oni koji studiraju u drugim županijama dobivat će 500 kuna mjesečno.

– Općina Trnovec Bartolovečki brine za svoje najmlađe sumještane praktički od njihova rođenja preko naknada za novorođene, zatim sufinanciranjem cijene vrtića, preko raznih programa osnovnoškolskog i srednjoškolskog razdoblja pa sve do stipendija za studente, a nakon što ovi mladi ljudi steknu svoje akademsko zvanje nadamo se da će ostati u općini, naći kvalitetan i odgovarajući posao u ovoj županiji - kazao je načelnik Šamec

 

 

 

 

Komentari