Predstavljanje po mjesnim odborima

„Aktualni sat“ s Habušem danas na Banfici - evo što muči mještane 6. mjesnog odbora!

Objavljeno: 28.06.2016. 21:16

Zadnja izmjena: 28.06.2016. 21:27

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati Podružnica Varaždin organizira javna predstavljanja po mjesnim odborima. Tako su danas mještani VI. mjesnog odbora „Banfica“ Varaždin porazgovarali s gradonačelnikom Habušem, požalivši se na probleme tog mjesnog odbora.

Za dvadesetak zainteresiranih mještana Habuš je najprije prezentirao projekte realizirane u trogodišnjem mandatu. Istaknuo je da je Varaždinska županija četvrta po gospodarstvu u Hrvatskoj, a grad Varaždin treći po stopi nezaposlenosti.

Između ostalih, istaknuo je Habuš i Poduzetnički fond, projekt Javnih radova, Tehnološki park, Gospodarsku zonu Brezje i Socijalno poduzetništvo.

Varaždin - studentski grad

Varaždin kao studentski grad, tvrdi Habuš, formiralo je Sveučilište Sjever, otvaranje studentskog restorana i izgradnja studentskog doma, koji bi povećao kapacitete do 750 kreveta.

Kvaliteti življenja, istaknuo je Habuš, doprinijela je i izgradnja Kapucinskog trga. U trogodišnjem mandatu, napomenuo je gradonačelnik, obnovile su se ulice, kao i cjelokupna infrastruktura.

Bale u Brezju uvijek aktualne

– Da mi je netko prije pet godina rekao da ćemo 2016. imati bale u Brezju, rekao bih mu da je lud. – rekao je Habuš osvrnuvši se na problem Bala u Brezju.

Bilo je govora i o gradskom prijevozu i raspisanoj novoj koncesiji. Cijena jednosmjerne karte iznosila bi 2,99 kuna, što je najjeftinije u Hrvatskoj, napomenuo je Habuš.

Nakon što je Habuš spomenuo radove u ovom trogodišnjem mandatu, na red su došli i mještani Banfice.

Problemi koji muče mještane Banfice

Istaknut je problem buke na igralištu u Vukovarskoj ulici, zbog koje se uglavnom bune ljudi starije životne dobi. Također, mještani se pitaju zbog čega ne postoje oglasne ploče na kojima bi mogli pročitati, kao što je rekao jedan od mještana, „najavu o programu u HNK-u u Varaždinu“.

Mještani Banfice izjasnili su se da na autobusnim stanicama fale nadstrešnice, koje su, kako su istaknuli, potrebne kad pada kiša.

Kiša zadaje probleme i u Kukuljevićevoj, istaknuli su, jer se na cesti skuplja lokva, zbog koje pješaci, ali i fasada na obližnjim kućama, ostanu mokri nakon što projure automobili.

Najesen novi susreti s Habušem

Upitali su mještani Banfice i o Dravskoj park-šumi, apeliravši na potrebu za boljim ekološkim zbrinjavanjem, ali i održavanjem zelenih površina. 

Jedan od većih problema predstavlja im i to što se na parkiralištu ispred ljekarne i ambulatne slobodno parkiraju automobili koji ne koriste usluge spomenutih institucija.

Habuš je rekao kako će svi problemi biti razmotreni i kako se raduje novom susretu s mještanima najesen.

Komentari