Američko-sirijski maestro Malek Jandali podržao kandidaturu Varaždina za EPK 2020.

galerija-images/malek jandali pismo potpore

Objavljeno: 23.01.2015. 13:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva eVaraždin.hr/A. Švoger

Svjetski priznat i nagrađivan sirijsko-američki glazbenik, pijanist i kompozitor Malek Jandali podržao je kandidaturu Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Maestro Malek Jandali svoje je pismo podrške kandidature 15. siječnja uputio varaždinskom gradonačelniku Goranu Habušu.

Poslanim pismom, maestro Malek Jandali osobno podržava kandidaturu Varaždina za EPK 2020. te ističe svoju naklonost Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

- S posebnom dragosti prisjećam se svoje posjete lijepom Varaždinu i predivnog dobrotvornog koncerta za siromašnu djecu Sirije koji se ne bi održao bez vaše potpore. Krajem ovog mjeseca imat ću čast nastupiti u prestižnom Carnegie Hallu u New Yorku, gdje ću premijerno izvesti svoje komorno djelo za piano, čelo i arapsku lutnju. Moj tim i ja spremni smo na novu suradnju s HNK Varaždin i željeli bismo ovaj program izvesti i pred divnom varaždinskom publikom. Tijekom svog boravka u Varaždinu imao sam čast upoznati ravnateljicu HNK Jasnu Jakovljević koja je izrazito profesionalna i čiju kandidaturu za intendanticu HNK u Varaždinu svesrdno podržavam. Također, spreman sam poduprijeti i kandidaturu Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture 2020. - stoji u dijelu pisma Maleka Jandalija upućenom gradonačelniku Habušu.

Posebne pozdrave uputio je i varaždinskoj javnosti, a posebno učenicima Glazbene škole u Varaždinu koji su ga se osobito dojmili za njegova prošlogodišnjeg susreta i razgovora o umjetnosti glazbe.

Malek Jandali svjetski je priznat i nagrađivan sirijsko-američki glazbenik, pijanist i kompozitor najviše međunarodne reputacije. Koncertira u najvećim glazbenim centrima s najuglednijim orkestrima te je svojim glazbenim opusom posvećenim žrtvama rata u Siriji stekao ogroman ugled i same glazbene publike i mirotvornih organizacija.

{gallery}malek jandali pismo potpore{/gallery}

Komentari