An?elko Levani? , kuhar varaždinskog hotela Turist porijeklom iz Sra?inca, bio je najbolji od 13 natjecatelja koji su se ove godine u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva borili za prestižnu titulu Državnog prvaka u kuharstvu.
Levani? i ostali sudionici ukrstili su kuha?e te su tijekom tri dana morali pripremiti ?ak trinaest razli?itih jela u tri kategorije – hladno jelo, toplo glavno jelo te meni od ?etiri slijeda.
Za svoje radove Levani? je osvojio dvije zlatne i jednu srebrnu medalju i time zaslužio titulu najboljeg.
Drugo mjesto na prvenstvu i srebrnu medalju osvojio je Šime Vu?eti? iz Falkensteiner hotela Iadera u Punta Skali, a broncu je ponio Tomislav Karamarko iz Falkensteiner hotela Funimation u Zadru.
Dani hrvatskog kulinarstva održali su se osmu godinu u nizu u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva turizma.
Tijekom šest dana, u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama, održalo se osmo Državno prvenstvo kuhara, tre?e Državno prvenstvo slasti?ara i šesti Kamelija kup, natjecanje u?enika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slasti?ar. Sudjelovalo je oko 150 natjecatelja iz cijele Hrvatske.
Podsjetimo, Prvakinja u slasti?arstvu za 2011. godinu je Mirjana Kozlina iz zagreba?kog hotela The Regent Esplanade, a pobjednice Kamelija kupa su u?enice iz Turisti?ko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar.
Komentari