Stigao odgovor

Ministarstvo svibanjsku sjednicu ne smatra nezakonitom, Avar smatra da nismo dobro uredili državu

Objavljeno: 01.07.2016. 16:13

Foto: Arhiva

Nakon što su vijećnici Avar i Bunić poslali zahtjev Ministarstvu uprave, ukazujući na nezakonitost u radu Gradskog vijeća, Ministarstvo je odgovorilo kako ne može spornu sjednicu proglasiti ništetnom te da nije došlo do povreda Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi.

Naime, radi se o 23. sjednici Gradskog vijeća, održanoj 2. svibnja, na kojoj se tri puta glasovalo o rebalansu proračuna Grada. 

- Vijećnik Bunić i ja smo tražili da se Ministarstvo očituje o toj sjednici, jer smatram da glasanje nije izvršeno po Pravilniku. Nakon prvog glasanja, napravljena je stanka na kojoj se moglo manipulirati glasovima, a točka je izglasana tek nakon trećeg puta" - objasnio je Avar.

U odgovoru Ministarstva pak stoji kako je predsjednik Gradskog vijeća, Hehet objasnio da je nakon prvog glasanja u vijećnici nastao žamor te da su neki vijećnici bili na hodniku, te da nije bilo moguće prebrojavanje glasova. Ministarstvo je također istaknulo da Predsjednik vijeća može tražiti utvrđivanje kvoruma tijekom sjednice, što vijećnik Avar smatra apsurdnim te kaže:

"Prema zakonu Ministarstvo bi trebalo biti nadležno za utvrđivanje zakonitoszi, a ovo dokazuje da nismo dobro uredili državu"

Ipak, napominje kako je nakon ove intervencije njega i Bunića Vijeće počelo poštovati pravilnik  i da se stanje na sjednicama popravilo. 

Komentari