AZRA organizira radionicu na 6. Sajmu obnovljivih izvora energije u Varaždinu

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 26.03.2015. 15:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: logo

Agencija za razvoj Varaždinske županije - AZRA organizira radionicu namijenjenu potpornim institucijama iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, na temu "Predstavljanje projekta BIOREGIO i mogućnosti uključivanja u mrežu potpornih institucija". Radionica će se održati u sklopu 6. Sajma obnovljivih izvora energije CRO Eco Energy Expo, u varaždinskoj Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi, u petak, 27. ožujka, s početkom u 14 sati.

AZRA zajedno s ostalim partnerima iz Slovenije i Hrvatske sudjeluje u provođenju projekta BIOREGIO - "Zelena čezmejna regija", koji se provodi u okviru programa prekogranične suradnje između Slovenije i Hrvatske (OP SI-HR 2007.-2013.). Vodeći partner je Ekonomski institut Maribor, a projektni partneri su MENEA d.o.o., TECHPO - Tehnološki center Posavja raziskovanje in informiranje d.o.o. te Energetska agencija za Podravje - EnergaP.

Vrijednost projekta je 224.896,77 eura, od čega je iznos EFRR sufinanciranja 186.075,91 eura. Specifični cilj projekta je poboljšanje poslovne suradnje i trgovine između poduzeća, prije svega malih i srednjih poduzetnika s područja projekta, koji su aktivni u sektoru razvoja tehnologija i proizvoda, odnosno usluga za proizvodnju i korištenje energije iz obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti te poboljšanje suradnje između poduzeća i razvojnih institucija koje razvijaju tehnološka rješenja za OIE/EE.

Hrvatski i slovenski partneri u projektu BIOREGIO uspostavljaju prekograničnu mrežu potpornih institucija koje pružaju tehničku pomoć poduzećima, lokalnim zajednicama i drugim organizacijama u području OIE i EE. Svrha prekogranične potporne mreže je pružiti korisnicima s obje strane granice ažurne, prilagođene i jedinstveno strukturirane besplatne informacije, upute i savjete kroz dvojezičnu online platformu te im tako pomoći u ulasku na prekogranično tržište i stvaranju prekograničnih poslovnih veza.

Nacionalnom radionicom u okviru projekta BIOREGIO želi se potpornim institucijama pružiti detaljnije informacije o samom projektu te konceptu i prednostima uključivanja u spomenutu mrežu.

Komentari