AZRA uspješna u privlačenju sredstava za razvojne lokalne projekte

Objavljeno: 02.12.2014. 08:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: AZRA

Uz pomoć Agencije za razvoj Varaždinske županije dvije općine, Cestica i Motovun u Istarskoj županiji, proteklog su mjeseca dobile značajna sredstva za provođenje projekata koji će doprinijeti daljnjem razvoju tih općina, prije svega razvoju infrastrukture.

Tako je općina Cestica dobila sredstva u iznosu od 1,7 milijuna kuna za projekt ulaganja u rekonstrukciju lokalnih nerazvrstanih cesta, uključujući pripremne radove, zemljane radove i radove na konstrukciji cestovne površine. Iznos predstavlja 100% financiranja cjelokupnog projekta, a AZRA je u projektu sudjelovala kao tehnička pomoć prilikom pripreme i provedbe postupka javne nabave te same provedbe projekta.

Značajna sredstva pružanjem tehničke pomoći u prijavi projekta i provođenjem postupka javne nabave, Agencija za razvoj Varaždinske županije osigurala je i  općini Motovun. Motovunu je odobren projekt ulaganja u izgradnju sustava kanalizacije te u izgradnju sustava za pročišćavanje otpadnih voda u iznosu od gotovo  7,2 milijuna kuna što  također  predstavlja 100% financiranja tog projekta. Što se tiče angažiranosti na projektu, AZRA ostaje i dalje uz općinu Motovun praćenjem provedbe i izvedbe radova koji počinju uskoro.

Oba projekta su iz mjere 301 IPARD, a ugovori su sklopljeni s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Spomenuta Agencija ujedno  osigurava isplatu financijskih sredstava za projekte u obje općine.

Zadovoljan što će ovakva dva značajna projekta doprinijeti razvoju tih dviju općina je i direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Nikola Kučiš, ističući da projekti doprinose daljnjem poboljšanju životnog standarda u tim općinama. Samim time povećava se i konkurentnost spomenutih općina što predstavlja daljnje preduvjete razvoja.

- Zadovoljstvo je biti dio cjelokupnog procesa gdje direktno, pozitivno, utječemo na razvoj naših općina, ne samo u Varaždinskoj, nego i drugim županijama. Činjenica da smo jednoj istarskoj općini donijeli za nju jedan veoma značajan projekt, potvrđuje da su usluge AZRA-e i njeni rezultati prepoznati i van županije i ove regije – zaključuje Kučiš.

Komentari