općina beretinec

'Zatražili smo informacije zašto oko pretovarne stanice tvrtka Cezar otkupljuje zemljišta'

Objavljeno: 14.10.2022. 10:09

Zadnja izmjena: 14.10.2022. 10:26

Foto: Načelnik Općine Beretinec Nikola Žganec

Općina Beretinec oglasila se priopćenjem za javnost povodom upita svojih građana - u svrhu čega se na njezinom području otkupljuju određena zemljišta, pri čemu se kao jedan od kupaca pojavljuje i poznata tvrtka Cezar d.o.o. koja se bavi otpadom.

Iz Općine odgovaraju kako su im poznati određeni planovi gospodarenja otpadom, kao i činjenica da se oko Pretovarne stanice u Poljani Biškupečkoj vrše određeni otkupi zemljišta, između ostaloga i od tvrtke Cezar d.o.o., no detaljnijih informacija, kako kažu - nemaju. Slijedom upita građana, nadodaju, više informacija zatražili su od ključnih dionika.

Njihovo priopćenje, kao i grafičke priloge koje su objavili, prenosimo u cijelosti:

Uvidom u javne podatke (prostorni planovi, katastar – Državna geodetska uprava, RCGO Piškornica, Čistoća d.o.o.) vidljivi su određeni detalji i smjernice gospodarenja otpadom Sjeverozapadne Hrvatske, pristupna rješenja – ceste, planovi… Vidljivo je i da se oko Pretovarne stanice na Poljani Biškupečkoj – obuhvaćajući i područje općine Beretinec – vrše određeni otkupi zemljišta, među ostalom i od tvrtke Ce-za-r d.o.o. (informacije i upiti mještana). Zatražili smo detalje planiranih investicija i pozivamo ključne dionike na komunikaciju. Važno je da se uključe i predstavnici lokalnih samouprava okolnih područja!

Općina Beretinec

 

Komentari