Blagoslovljena novosagrađena kapela Sv. obitelji u Cvetlinu

Objavljeno: 20.10.2011. 08:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Oko tristotinjak  vjernika cijeloga cvetlinskoga kraja i Slovenije, okupilo se na blagoslovu zdanja što ga je svojoj rodnoj sredini poklonio Ivan Glavica

- Žive li doista današnje kršćanske obitelji kao pravi kršćani? U današnjim vremenima, kad je obitelj u krizi, kad ima toliko rastava, bračne nevjere i obiteljskog nasilja, svjedočimo da današnjim obiteljima nedostaju prave vrijednosti, onakve kakve su nazaretskoj Svetoj obitelji bile svetinja. A to su ljubav, dobrota, vjernost, poslušnost, opraštanje. Vrijednosti kao što su poštovanje i prihvaćanje, spremnost na žrtvu i odricanje u korist drugoga te zajednička i osobna molitva, mogu suvremenom obiteljskom i bračnom životu dati snagu i čvrst temelj.

To je, među ostalim, u svojoj propovijedi na velikom misnom slavlju, na kojemu je ujedno i blagoslovio novosagrađenu kapelu Sv. obitelji u Cvetlinu, brojnim okupljenim vjernicima poručio mons. Josip Koprek, povjerenik za obitelj u Varaždinskoj biskupiji.
Ove riječi dirnule su gotovo 300 vjernika cijeloga cvetlinskoga kraja i Slovenije, koji su se okupili na blagoslovu zdanja što ga je svojoj rodnoj sredini poklonio Ivan Glavica. Mještanin, koji živi i radi u Ljubljani, lijepu je kapelicu podigao po zagovoru.
Misno slavlje svojom su pjesmom uljepšale Vesele Cvetlinčanke i žene iz Udruge za očuvanje narodnih običaja. Nakon mise, zasvirali su i mladi tamburaši iz Višnjice, a svoj doprinos slavlju dali su i članovi Prve kubure iz Višnjice.
Sve okupljene počastio je domaćin, Ivan Glavica, pa je narodno veselje, uz pjesmu, potrajalo tijekom cijelog poslijepodneva.
Misu i ugođaj iz Cvetlina uživo je prenio Hrvatski radio.
Izvor i foto: bednja.hr

Komentari