Bogati adventski program u školama u Donjoj i Gornjoj Voći

Objavljeno: 07.12.2011. 15:44

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Varaždinska županija

Tijekom prosinca u OŠ Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći te u Područnoj školi Antuna Gustava Matoša u Gornjoj Voći traju već tradicionalne adventske aktivnosti.

Svaki ponedjeljak učiteljice učenicima čitat će blagdanske priče, a sve u nadi da neće nestati dobre stare navike čitanja i da će mame, tate, bake, djedovi, tete ili sestre nastaviti tu čaroliju živog tkanja priča.

Pažljivo izabrane priče čitat će se u predvorju škole uz adventski vijenac koji su na tradicionalan način od prirodnih materijala iz voćanske šume izradili  učenici.

Svakog  ponedjeljka u vrijeme adventa čita se jedna priča uz paljenje svijeće na adventskom vjenčiću. Posljednja priča pričat će se u ponedjeljak, 19. prosinca prije početka nastave.

Aranžerska grupa izradila je i male adventske vjenčiće za sve učionice i prostorije škole. Na nastavi vjeronauka, ali i na raznoraznim radionicama, izrađuju se prigodni ukrasi za učionice.

U nizu lijepih aktivnosti sudjeluju svi – učenici, učitelji i ravnateljica u zajedništvu s roditeljima i lokalnom samoupravom. Sav potreban materijal koji se ne može naći u prirodi, osigurat će škola.

Osim toga, ovih dana u školi provodi se Caritasova humanitarna prodaja označivača za knjige, a  pripremljena je i darovna izložba učeničkih sitnica, kako bi se umanjio utjecaj medija koji dovodi do pretjeranog trošenja novca u predblagdansko vrijeme.

Naime, učenici su iz svojih domova donijeli i međusobno se darivali raznim sitnicama, a one koje nitko ne odabere bit će donirane Crvenom križu u Ivancu.

Sve predblagdanske aktivnosti završit će svečanim priredbama u matičnoj i područnoj školi, zajedničkim domjenkom učitelja, učenika i roditelja kao i tradicionalnom prodajnom izložbom Učeničke zadruge „Hižica“ i vanjske suradnice Milke Knežević.

Komentari