potpisivanje ugovora

Bosilj: Fondu smo predali zahtjev za sufinanciranje sanacije bala, očekujem da ćemo sve pokrenuti do kraja godine

Prema riječima gradonačelnika Bosilja, u narednom vrijeme iz Fonda će također doći sredstva za sanaciju divljih deponija, ali i obnovu Gradske vijećnice koja sljedeće godine slavi 500 godina...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.04.2022. 13:26

Zadnja izmjena: 27.04.2022. 19:03

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković danas su u salonu Gradske vijećnice održali sastanak s direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sinišom Kukićem.

Nakon radnog dijela sastanka, gradonačelnik i direktor Fonda potpisali su tri ugovora u ukupnom iznosu od 1.202.390,50 kn sredstava iz Fonda. Radi se o projektima implementacije sustava za praćenje jačine buke i kvalitete zraka, uvođenje pametnog prometnog rješenja za inteligentno upravljanje javnim parkirnim površinama te osiguranje dodatnih sredstava za izgadnju i opremanje sortirnice. Također, Grad Varaždin u suradnji s Fondom kreće u nabavku četiri energetski učinkovita vozila koja će koristiti komunalno redarstvo Grada Varaždina za što je ugovor već potpisan.

Prema riječima gradonačelnika Bosilja, u narednom vrijeme iz Fonda će također doći sredstva za sanaciju divljih deponija, ali i obnovu Gradske vijećnice koja sljedeće godine slavi 500 godina. Također, na sastanku je između bilo riječi je o problematici sanacije baliranog otpada.

- Najbitnije je da smo danas predali zahtjev za sufinanciranje sanacije odlagališta Brezje i to je jedan od krucijalnih projekata gdje očekujemo da bi nam Fond uskoro mogao dati načelnu suglasnost da bismo mogli provesti javnu nabavu, a prije potpisivanja ugovora ćemo morati dobiti suglasnost od Upravnog vijeća Fonda i Vlade s obzirom da se radi o velikom iznosu koji mora odobriti Vlada - rekao je Bosilj i dodao kako je siguran da će se do kraja godine pokrenuti proces sanacije bala.

Komentari