Breznički Hum: Interkulturalno EU partnerstvo

Objavljeno: 22.09.2011. 10:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: neac2.eu

U sklopu programa "Europa za građane" Europske unije prihvaćen je i projekt Općine Breznički Hum "Interkulturalno EU partnerstvo".

Projekt će se provoditi od 11. do 13. studenog 2011. u suradnji s Općinom Krško, a pridonijeti će jačanju odnosa i interkulturalnog dijaloga među zajednicama kroz promociju europskih interkulturalnih dijaloga i europskih integracija, a u cilju razvoja solidarnosti i osjećaja pripadnosti među građanima Europske zajednice.

Programom Europa za građane uspostavljen je pravni okriv za pružanje potpore širokom spektru aktivnosti i organizacijama koje promiču "aktivno europsko građanstvo", to jest uključivanje građana i organizacija civilnog društva u proces europske integracije. Pružanje mogućnosti građanima za interakciju i sudjelovanje u stvaranje sve bliskije Europe, jačanje osjećaja europskog identiteta, te jačanje tolerancije i uzajamnog razumijevanja europskih građana osnovni su ciljevi programa.

U sklopu projekta održat će se susret hrvatskih i slovenskih vatrogasnih društava te predstavnika kulturno umjetničkih udruga iz općina Breznički Hum i Krško, u Brezničkom Humu od 11. do 13 studenog 2011. U svrhu razmjene iskustava i prezentacije informacija o EU i funkcioniranju DVD-a unutar Unije organizirat će se radionica te pokazna vatrogasna vježba.

Uz prijenos znanja hrvatskim partnerima o tome kako funkcionira Europska unija i kako sudjelovati u europskim programima, ovim projektom će se informirati građane i članove vatrogasnih te kulturno umjetničkih udruga o prednostima europske integracije. Vrijednost projekta iznosi 7.000,00 eura, a financirat će se iz fondova Europske unije.

izvor: breznicki-hum.hr

Komentari